Много често жените не се влюбват в мъжете, за които са мечтали цял живот. Ако харесвате някого, но той, меко казано, далеч не е идеален, тогава съветите на психолозите ще ви помогнат как да не се влюбите в него.

Ето как да избегнете пристрастяването към партньор, който може да превърне живота ви в истински кошмар.

Мислете за бъдещето

Кой има нужда от тези усложнения? Много жени, които са имали вземане-даване с токсичен мъж, изобщо не са мислили за последствията, тъй като е трудно да се разбере, докато сте във връзка. Мъдрите представителки на нежния пол съветват никога да не губите ума си. Задължително е да слушате сърцето и интуицията, но понякога логиката е тази, която ни освобождава от грешния избор.

В този случай много хора питат „какво да правят“, как да продължат напред. Трябва да се насилите да забравиш за този човек. Съберете се и продължете напред, без страх или съмнение. С течение на времето ще преодолеете болестта си, а новата ви връзка ще бъде по-здрава и вдъхновяваща.

Съсредоточете се върху нещо друго

Такива „грешни“ връзки могат да променят живота на всяка жена по най-драматичен начин. Когато харесвате някого, а сте измъчвани от съмнения, цялото ви свободно време се изразходва за мисли за това. И така се оставяте на течението.

Но един надежден мъж не трябва да предизвиква смесени чувства у вас. Напротив, той трябва да генерира само топлина и светлина в сърцето ви. Ако това не се случва, хвърлете силите си в работа, в бизнеса си, в грижи за себе си. Не си позволявайте да мислите за мръсника през цялото време – намерете начин да се заемете с нещо друго.

Не слушайте никого

Хората могат да дадат правилния съвет, но дори правилният съвет усложнява нещата. Такава е човешката природа: когато се сблъскаме със забрана, искаме още повече да я нарушим. Не питайте никого и нищо. Вземете решение сами.

Съветът на мама, че той е богат и успял, е майчина грижа, а не здрав разум. Ако приятелка ви посъветва да си затворите очите за недостатъците му, тя може да злорадства или да ви желае злото. Не обръщайте внимание на външни препоръки и не въвличайте никого във вътрешния си конфликт.

Изключете този човек от живота си

Ако го имате като приятел в социалните мрежи, премахнете го и изтрийте всички споделени снимки. Цялата кореспонденция също трябва да отиде в кошчето за боклук.

Ако работите заедно, по-добре е да си намерите друга работа. Ако имате възможност да не го виждате, използвайте я. Ако работите или учите заедно, но няма как изобщо да не си говорите, тогава говорете само на работни теми.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара