Много са начините да върнете добрия тонус на кожата си – например да идете на козметик, после на масажист, накрая да минете през соларуим и така да отиде цял ден, ако не и два. Вярно е, че грижата на професионалистите е незаменима, но когато седмичната ви програма е прекалено натоварена, опитайде да дадете на кожата си това, от което се нуждае – освежаване и стягане. Ето някои от най-бързите рецепти за постигане на добри резултати, които със сигурност ще са ви от полза.

blue-eyes-237438_960_720

Гел за свиване на порите

Първата стъпка в подготовката на лицето за разкрасяване е почистването. Ако досега сте подценявали тази процедура преди употребата на грим, а и след това, тя е задължителна. Освен това с почистването може да направите първата крачка към стягане на кожата. Нужно е само да използвате специален гел, който свива порите и мигновено опъва отпуснатите черти на лицето ви.

Ексфолианти

Ако кожата ви е мазна, те са задължителни. Процедурата е препоръчителна също за суха или нормална кожа, защото повишава кръвообращението , а ексфолиращите частици отстраняват мъртвите клетки от кожата, което улеснява нанасянето на фон дьо тени пудра.

Маски

Те ще помогнат за бързото освежаване на кожата и ще изиграят най-голяма роля в стягането й. Особено ако вече са се появили първите признаци на стареене. Ето някои изпитани маски:

Срещу бръчки по врата и деколтето

Поставене дебел слой овлажняваща хидро-гел маска, отгоре слагате домакинско фолио и завързвате с топъл шал.След 20 минути остранявате. Или: Във водна баня затопляте масло от жожоба или бадемово масло. Нанасяте и след половин час изплаквате.

За околоочния контур

Върху почистено и влажно лице нанасяте дебел слой крем за очи, за предпочитане против бръчки, оставяте 15 минути и остранявате това, което не е попило. Тази процедура може да приложите и върху цялото лице. Дори да нямате признаци на стареене, крем от типа анти бръчки оказва опъващ ефект.

За червени петна

Ако кожата ви е раздразнена и има червени петна, направете си бърза маска с масло от невен и един жълтък, които смесвате и полагате върху зачервените места за 20 минути.

За румени бузи

Ако кожата ви е прекалено бледа, не начблягайте на фон дьо тена или пудрата, за да й придадете цвят. По-добре, преди да нанесете крема, обтрийте лицето си с кубче  Може за 10-15 минути да постоите в поза свещ.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара