YellowGiant е марката на екологичните йога постелки с картини върху тях, които можете да разгледате тази събота и неделя на базара в Сохо на ул. „Искър“ 4 или направо да си купите от ТУК. И понеже зад този иначе американски проект стоят българи, цените за България за намалени.

Йога постелките на YellowGiant са направени от естествена гума, която е био-разградима и става за рециклиране. За спояване на двата пласта не са използвани лепила, а еко технология Хот Гън. Друго предимство е, че боите са растителни и не миришат. Всичко това прави постелките екологични и безвредни за ползване.

За разлика от естествената гума, ПВЦ (PVC, Polyvinyl chloride) -от каквото са направени повечето йога постелки на пазара – е тип токсична пластмаса, която не може да се рециклира, не се разгражда и има отровен ефект както върху околната среда, така и директно върху организма. Този тип пластмаса отделя токсини, които проникват в тялото, потискат имунната защита и причиняват рак.

joga 4

Всяка от йога постелките на YellowGiant има принт от едната си страна, представящ творчеството на българския художник и илюстратор Недялко Иванов – Нечо. Темите са медитативно-приказни, изваждащи съзнанието от механичното съществуване в ежедневието. Целта им е да успокояват, да провокират въображението и да създават съзнателност.

joga 6

Уникалният елемент в постелките на YellowGiant е, че комбинират йога и изкуство – две класически средства за себепознание и себеразвитие. Така практикуващите могат да се възползват от предимствата на двете в синергетична комбинация. Можете също да оставите постелките развити вкъщи, като по този начин ги ползвате и като картини. Това им придава чисто естетическа функция в бита.

joga 2

Да си заобиколен от картини, пълни с магичност и въображение само по себе си има трансформиращ и лечебен ефект. Постелките проектират също идеята, че вътрешната и външната хигиена са свързани. Да правиш йога, да съзерцаваш изкуство – това са неща, които се опечатват отвън и отвътре.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара