Традиции и модерен научен подход при разработването на козметика, която помага не само на хората, но и на природата – това е концепцията на иновативния бранд L’ali® и неговия създател Николай Лазаров. Идеята се заражда преди 12 години, разработването отнема 4 години и включва  експерти от Болонския университет в Италия и Лаборатория за натурални продукти в Тулуза, Франция. Резултатът е 77 иновативни фреш продукта, внедрени в новото течение за бранша – Козметика по мярка.

Подарете си ДЕТОКС със серия ppDERMO® SENSITIVE!

В продължение на дългия ден, замърсяванията на градската среда се наслагват по косата и скалпа и могат да предизвикат раздразнения по кожата и увреда в структурата на косъма. За ежедневно почистване на скалпа и косата, L’ali® препоръчва серия от шампоани Micellina 5in1.

Разработени чрез мицеларна технология, тези безсулфатни пребиотични шампоани премахват всички замърсявания, без да изсушават косъма, като същевременно балансират естествения микробиом на скалпа. Комбинацията от екстракт от върба и клетъчна култура от ябълка в щадящата формула на Micellina 5in1 | ppSHAMPOO, normal to oily scalp спомага освен за регулиране на продукцията на себум, така и за повишаване еластичността на косъма и повишаване на бариерните функции на скалпа.

Продължете със селективна козметика за СПЕЦИАЛИЗИРАНА ГРИЖА от серия SPECIAL AID®

След почистване, на преден план излизат специфичните за всеки организъм несъвършенства.  За стимулиране на растежа на косата и намаляване на косопада се грижи Revival 3HC | hair growth essence drops.

Тези леки бързопопивни есенциални капки, с клинично тествани активни съставки и доказани резултати, могат да бъдат използвани, както след измиване на косата така и ежедневно, тъй като не утежняват косъма. Синергичният ефект от клетъчна култура от грозде, екстракт от листа от рукола, екстракт от орех и екстракт от ечемик, се гарантира от 8 in vivo и in vitro теста, като се забелязва повишаване на еластичността на косъма още след първото приложение, а намаляване на косопада – след 3-тата седмица.

Завършете със ЗАЩИТА И РЕГЕНЕРАЦИЯ от серия ppDERMO® SENSITIVE

Хидратиращият спрей Shield | HAIR ppMIST предоставя интензивна защита на косъма от вредните  UV-лъчи, особено опасни през лятото.  Сокът от ферментирало алое предотвратява накъсването като съхранява влагата в косъма в продължение на целия ден и създава интензивна хидратация, а екстракта от баобаб гарантира запазване на цвета на косата, предпазва от UV-стреса и забавя стареенето на косъма.

За повишаващата се чувствителност на кожата и скалпа

Клинично изследване показва че 85% от хората страдат от симптоми на чувствителност по кожата на лицето, а 70% – по друга част на тялото. Съвременният  начин на живот, градската реалност, стресът и неправилният начин на живот са едни от основните причинители за чувствителност на кожата и скалпа. Все повече нараства и нуждата от продукти за детокс, защита и борба с последствията от градското и дигитално замърсяване. Фини прахови частици, UV лъчи, синята светлина са последствията, за които има достъпно решение.

Според изследване на Skin Trust Club от 2022, 63% от жените не познават или не разбират своята кожа и я увреждат с неподходяща козметика. Купувайки продукти за неправилния тип кожа, жените могат да увредят кожата си, причинявайки дългосрочни проблеми като акне, свръхпроизводство на себум или сухота, което може да „отключи“ състояния като дерматит например.

Малкото е повече. Затова при избор на козметични продукти е добре да се запознаем със състава, преди да купим даден козметичен продукт, и да се научим да разпознаваме вложените суровини. Колкото по-малко продукти използваме, толкова по-лесно ще бъде да открием от къде идва раздразнението.

Няколко основни правила, които да спазваме в козметичната си рутина:

  • Редовно и деликатно почистване на кожата с натурални съставки
  • Използване на козметика и перилни/почистващи продукти, които съдържат възможни най-малко алергени
  • Активна хидратация за цялото тяло
  • Ограничаване на стреса
  • Разнообразна диета
  • Осъзнато консуматорство – не само известните алергени могат да предизвикат реакции на чувствителност, за това е важно да знаем какво слагаме във и върху тялото си. Така при съмнение по-лесно ще елиминираме възможния дразнител от заобикалящата ни среда.

Цялостна грижа и синергични продукти. Друга добра идея е да се използват продукти само на една марка, защото обикновено съставките се повтарят в отделните продукти в различни комбинации и количества. Така ще можем да контролираме крайния брой козметични съставки, които предлагаме на тялото си. И ще сме сигурни, че съставките са в синергия между отделните продукти, което дава безопасност, по-добри резултати на активните съставки и намалява риска от раздразнение и допълнителен стрес за кожата.

Деликатен холистичен подход и поетапно наслояване на активните съставки. Не съществуват полезни супер-продукти, а само пренапомпани с множество активни съставки за моментен резултат и дългосрочни последствия маркетинг решения.

Много важно е да осъзнаем, че в условията на съвременната реалност кожата ни е претоварена с излишни дразнители и това повишава нейната чувствителност, играеки ролята на защитен механизъм от високия интензитет на третиране, на който е подложена ежеденевно. Тя би препочела деликатен подход в усвояването на активните съставки – минимум въздействие, чрез поетапно наслояване, точните синергични съставки в правилни пропорции, с точната последователност и начин на приложение. Само най-точните продукти в минимални количества.

Решението на  L’ali® включва правилната диагностика и цялостен холистичен подход, вложени в трите серии. Те са ориентирани към осъзнатия потребител, балансиращ между съвременния начин на живот и  градска реалност, и по-близката връзка с природата и вътрешния ни Аз.

В комбинация с ново поколение натурални продукти – каталог изначално формулиран в синергия между естествените дарове на Природата и технологичния напредък, социално насочен бранд в баланс и в полза на Земята и Хората.

Усещанията от създадения.. както го наричат „Ритуал за емоционална грижа за кожата“ са чувство на чистота, лекота и свежест от хармоничните аромати на естествените съставки. Нежно задават старт на деня, и вечер плавно го завършват.

А резултатите са  на лице още след първите няколко пъти..

Facebook Twitter Google+

0 Коментара