В новата си книга „Зад завесата на соца“ (издателство „Прозорец“)  журналистът и писател Калин Тодоров, син на най-дълго управлявалия България министър-председател Станко Тодоров и главния редактор на „Жената днес“ през 70-те Соня Бакиш, търси отговорите на смущаващи въпроси, покрити от пепелта на времето.

Как и защо  професионалният фашистки превратаджия Кимон Георгиев и неистовият  комунистически атентатор на църквата „Света Неделя“  Вълко Червенков в есента на живота си кротко берат малини на една ръка разстояние?

Обсъждали ли са лидерите на Съветския съюз и Югославия Леонид Брежнев и Йосип Броз Тито смяната на Тодор Живков?

Отдъхвал ли си е супер шпионинът Ким Филби под чадърите на плажовете в курорта „Дружба“?

Защо скриха посещението във Варна и Добрич на американския президент Ричард Никсън?

КГБ или ЦРУ организира катастрофата на водача на италианските комунисти Енрико Берлингуер на пътя към летището на София?

Какво намери Людмила Живкова в гробницата на египетската богиня Бастет?

Изпра ли банката на Ватикана парите на мафията от Сицилия, за да финансира профсъюза „Солидарност“?

Работил ли е Андрей Луканов за секретните служби на суперсилите и има ли връзка неговата смърт с тази на
международния аферист Робърт Максуел?

Търсил ли е писателят Георги Марков начин да се върне в България непосредствено преди да бъде пронизан от отровна сачма с рицин на моста „Ватерло“ в Лондон?

Калин Тодоров (1953 г.) е завършил Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През целия си живот той е работил като разследващ журналист в Българската телеграфна агенция, Националната
телевизия, вестниците „Отечествен фронт“ и „Отечествен вестник“. Автор е на книгите „Кой уби Георги Марков“ и  „The umbrella murder“, издадена във Великобритания.

Калин Тодоров е и автор на списание „Жената днес“.

Новата му книга „Зад завесата на соца“ е илюстрирана с непубликувани досега снимки на Иво Хадмимишев. Тя е по книжарниците от днес.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара