Блогът на Татяна Димитрова На вкусен път с Татяна е номиниран в конкурса Годишни награди за кулинарни блогове 2018 в категориите Жител на света – Най-добър блог с чуждестранни рецепти и Кулинарни пътешествия – Най-добър блог, съчетаващ кулинарни рецепти и пътеписи;

Петите годишни награди се осъществяват с помощта на МЕТРО.

Представяме ви менюто за звездна вечеря на Татяна Димитрова.

На любимите си хора бих предложила една „вкусна“ разходка с пет степенно средиземноморско меню, всяко ястие в което да ни напомни за пътуване или почивка в някоя от средиземноморските страни – Франция, Италия или Гърция. И понеже ще приготвя, както винаги, по-големи количества, отколкото могат да изядат трима души, заповядайте да ни правите компания :)

Започваме с ордьовъра – хапки с три разядки от Прованс – aioli, anchoiade и tapenade.

Следва предястие – фритата с тиквички, рикота и цветове от тиквички, събрала вдъхновение, вкусове и аромати от Италия, също като готовата да бъде опитана свежа салата от спанак и рукола с репички и червен портокал.

Ред е на основното – фагри печено в сол и като гарнитура към рибата – бриам и скордаля – гръцки постен гювеч и чеснова паста, които донасят със себе си аромата на гръцкото море и топлината на гръцкото слънце.

Удоволствието обаче все още не е пълно, защото всички са в очакване на десерта, а той е по подразбиране от Франция – милфьой и тарталети с плодове и нежен крем. Сега вече ни се иска времето да спре и този момент да се повтаря отново и отново също както се случва с времето за чай в „Алиса в страната на чудесата“. Надявам се моята виртуална звездна вечеря да ви е харесала, като изборът на напитките оставям на вашата преценка и въображение.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара