Един от най-интересните автори на "Жената днес" – Васил Панайотов – грабна голяма награда от издателство "Сиела". Той спечели второ място в конкурса на издателската къща за нов български роман. Така Васко получава шанс книгата му "Отчужден" да види бял свят. Първа награда взе Деница Дилова – журналист от "Разград". Нейният ръкопис се казва "Непорочна практика". Освен договор за издаване, той получава и награда от 3000 лева.

В състезанието са участвали общо 460 анонимни ръкописа, които журито старателно е изчело. "Много се пише, качествено се пише, има надежда", обобщи главният редактор на "Сиела" Захари Карабашлиев.

Когато журито и публиката разбраха кой стои зад наградения с второ място роман, силно се изненадаха от атрактивния външен вид на Васил, силно контрастиращ с консервативните литературни критики. Дамската част особено се впечатли от татуираните строфи от Чарлс Буковски върху левия му бицепс.

Ето как Васко описва себе си:

"Аз съм Васил Панайотов. Вече на 36, в някои отношения още на 15. Оттогава са първите ми флиртове с писането. Флиртовете с жени дойдоха доста по-късно. Това ме прави акселерат в някои области и ретардант в други. Имам три незавършени висши образования и един завършен брак, имам и едно съвършено дете. Имам една апокрифна стихосбирка и няколко (съ)участия в сборници с разкази и романи. Пиша за няколко списания, основно за "Жената днес". След писането ме интересува единствено спорта. Бил съм в Националния по плуване, сега тренирам силови и бойни спортове. Невъзможно е д абъда видян в дискотека с компания, но често се забелязвам на магистралата с колело. Бил съм корпоративен роб над 12 години. В момента робувам единствено на двумесечния ми бултериер Хамър".

Някои от най-четените текстове на Васко в "Жената днес" са: "Едно малко геройство за един голям срам","Нощен труд","Удар под кръста", "Естествено, че изкуствена", "Как умря Теди", "(К)раят на дните", "Дуел за палеца на крака на една Севда", "Три истории с връзки и бързи развръзки"

Честито, Васе!

0 Коментара