Ненадминатият майстор на шпионски романи Джон льо Каре се завръща с трескав, изтъкан от съспенс трилър за мръсни пари и още по-мръсна политика! „Изменник по вкуса ни“ (превод: Венцислав В. Венков) ни среща с влюбената двойка идеалисти Пери и Гейл, докато са на почивка в луксозен курорт в Антигуа. Там те неволно се запознават с руски олигарх, перач на пари, който ги въвлича в пъклените си планове за предателство и бягство. Така безхитростните романтици се превръщат в пионка в една смъртоносна игра, чийто изход зависи от победителя в суровите междуособни битки на британските тайни служби.

В продължение на близо половин век безграничното въображение на Джон льо Каре хипнотизира милиони читатели и зрители по всички краища на света. Залавяйки се за внушителни теми като механизмите на Студената война, горчивите плодове на колониализма и размириците в Близкия изток, писателят „изобрети“, обогати и преоткри шпионския трилър, маркирайки жанра с брилянтно заплетени фабули и психологическа сложност.

„Колибри“ има в актива си още две зашеметяващи творби на Джон льо Каре: „Най-търсеният човек“ и наскоро издадената „Дама, поп, асо, шпионин“.

0 Коментара