„Нарисувай ме“ е първият късометражен филм на актрисата и модел Нели Чунчукова.

„Това е една любовна история. Елементите на огъня и водата са заложени като символи в характерите и темпераментите на главните герои. Противоположността на характеристиките на тези елементи създава главния конфликт и неразбирателство между музиканта Слав и Невена“, разказва Нели. Тя самата играе във филма, главната мъжка роля се изпълнява от Мартин Тасков. „Освен, че е прекрасен актьор, Мартин е страхотен човек и приятел“, казва Нели, която е и сценарист на филма. Режисьор е Стоян Анов.

„Две са основните идеи заложени във филма. Първата е, че не трябва да се спираме сами от това да сме щастливи, от това да се възползваме от възможностите, които ни предоставя живота. Ние хората сами се съботираме заради различни страхове – страх от нараняване, от чуждото мнение, от обвързване…

И когато един ден се осъзанаем може да е прекалено късно. Другата идея на филма е, че всеки вижда света и другите през собствената си същност и очаква всички да са като него – да се изразяват по същия начин, да правят нещата по подобен на него начин. Но хората са различни и всеки има своите си вътрешни проблеми и страхове, които в повечето случаи остават скрити за околните. Ние никога не се замисляме какво ли мъчи другия човек отвътре, за да се държи по определен начин или какво ли му се е случило“, разказва Нели.

Тя сподели, че във филма са използвани неща от нейния собствен живот, като са добавени и доста измислени неща. „Вдъхнови ме една детска любов, вдъхновиха ме интровертните хора, които не говорят много и не бързат в нищо, но при тях чувствата са много по-дълбоки и продължителни. Вдъхнови ме изкуството като начин за обяснение в любов – един от най-прекрасните такива“, казва Нели. И допълни: „Това, което винаги ме е притеснявало е нежеланието на хората да разберат другия. Надявам се в близко бъдеще хората да овладеят тази чувствителност, която да ги накара да се вгледат в другия и да се опитат да го разберат, независимо колко е различен той от самите тях.“

Ето какво разказва още актрисата:

„Първоначално имах съвсем различна идея и сценарий. Изпратих я на Димитър Маринов – първият българин, държал Оскар в ръцете си. И тук отварям скоба, че той е един от най-невероятните хора, с които ме е срещал живота. Независимо от успехите си, е толкова слънчев и приятелски настроен. Освен това е такъв психолог. Посетих един от актьорските му класове в София и беше изключително вдъхновяващо. Той ми даде съвет да напиша сценарий за нещо, което разбирам, което ми се е случвало. Тогава измислих тотално различна история от първата. Отне ми около час и половина. Вдъхновението ме сполетя докато слушах музиака -любимия ми плейлист“.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара