Сатурн никога не си е правил труда да наема пиар компания, нито пък се е впечатлявал от социални медии, селфита, маркетингови схеми, въобще не се е опитвал да представи себе си по привлекателен начин. И защо да го прави? Ние винаги ще усещаме, знаем, виждаме, чуваме и ще бъдем наясно с офертите му. Той е Господарят на кармата и сферата на разбирането в Дървото на живота в Кабала.

Капиш? Аз имам теория. Господарят на Кармата се ражда един планк време (възможно най-кратко време) след Големия взрив. Карма = Действие (Кабум) и Реакция (Създаване). Всички ние бяхме родени от жестока експлозия и тъй като Големият взрив представлява мега действие, самият живот е свръх реакция.  И така Сатурн, който също е Господар на времето,  беше първата концепция или бог, създаден след Големия взрив. Ето защо архетипът, представен от Сатурн, е толкова древен, мощен и пълен с предизвикателства.

От края на 2017 г. Сатурн се присъедини към сина си Плутон в Козирог, знака, който той управлява и който ни преподава сурови уроци. Колективно, както и поотделно трябваше да се справим със собствените си отричания.

Козирог е земен знак, който е специализиран в оцеляването. Каквото и да предизвиква статуквото, трябва да бъде заровено дълбоко в земята или още по-дълбоко – в колективното подсъзнание, както е отричането.

Козирогът е много консервативен, традиционен, почита миналото и по-скоро пренебрегва всичко, което би могло да възпрепятства начина, по който стоят нещата сега. Използваме въглища, природен газ, нефт, внимаваме да не разклатим лодката. Държим нещата такива, каквито са.

Когато Сатурн е в Козирог,

той изважда дявола от нас, страхът за оцеляването,

агресията към емигранта или непознатия. Популизмът и национализмът превзеха планетата като цунами, което обхвана Индия, САЩ, Южна Америка и Европа. Отричането на промените в климата или вирусите стана норма. Само преди няколко дни Туркменистан забрани думата „коронавирус“ и всеки, който носи маска, рискува да бъде арестуван. Това е един от начините за борба с пандемията. Но не съжалявайте хората в Централна Азия, че са ръководени от фанатичен безотговорен лидер. Не толкова отдавна лидерите в САЩ също наричаха вируса „измама“.

Напрежението, докато Сатурн се движи на ръба между Козирог и Водолей, се проявява като конфликт между политици (Козирог) с ограничено образование и много задачи за решаване, които пренебрегват учените (Водолей), надигащи тревожни гласове. Е, сега, когато Сатурн се мести във Водолей, да се надяваме, че нещата ще започнат да се променят. Водолеят се свързва с иновации, технологии, наука, глобализация, братство на човечеството, сътрудничество в световен мащаб и връщане към разума.

Лабораториите по света са впрегнати в надпревара срещу вирус, който използва клетките ни като фабрики за репродукция. И сега по целия свят се иска от фабриките да удвоят усилията си точно както през Пръвата и Втората световни войни, за да произвеждат вентилатори, ваксини и медицински консумативи. Цените на петрола намаляват (Козирог) и можем да очакваме компаниите за биотехнологии, технологии, изкуствен интелект, иновации (Водолей) да просперират.

Сатурн е старият владетел на Водолея (преди откриването на Уран през 1781 г.). Поради тази причина Сатурн се чувства добре във Водолей, той може да приземи архетипа на „Лудия професор“ и да въплъти идеите, патентите, иновациите и новите открития в конкретни приложения.

Всички можем да усетим ветровете на Сатурн, които духат през Водолея. Водолеят, както видяхме, е знакът за иновации. Последният път, когато Сатурн беше във Водолей,

интернет стана обществено достояние и се роди световната мрежа.

И сега, когато Сатурн се завръща във Водолея, много от нас разчитат в мрежата, за да работят от дома, децата и студентите могат да продължат образованието си, а храната може да бъде доставена заради подаръка на Сатурн във Водолей – интернет.

Може би сега, когато Сатурн е отново във Водолей, едно ново изобретение, също толкова монументално като интернет, ще ни помогне след 30 години да преодолеем друго предизвикателство. Както можете да видите, Сатурн, Господарят на Кармата, създава предизвикателства, но също така

изважда от нас гениални решения.

Помислете върху това. За последните 15 години проучвания по целия свят безспорно показват, че работата в домашни условия подобрява производителността. Има много причини, поради които работата от дома увеличава производителността.  За едни, висенето в трафика до и от офиса е загуба на време, бензин и предизвиква безпокойство и намалена креативност. Освен това, тъй като пазарът се става все по-глобален (тенденцията ще продължи и в епохата на Водолея), човек трябва да може да работи с различни часови зони. Това може да се постигне по-добре, когато работите от дома си. Сутринта можете да се обадите на клиентите си в Ню Йорк, след това да имате сиеста, преди децата да се върнат, а късно вечерта да поработите още няколко часа с колегите в Пекин. Работата от дома ще промени начина, по който са структурирани компаниите и корпорациите, което точно означава Сатурн във Водолей.

Водолеят също е свързан с правителствата – през следващите няколко години можете да очаквате голяма промяна в лидерството по целия свят. Само напомняме, че последните два пъти Сатурн във Водолей доведе Бил Клинтън и Джон Ф. Кенеди в Белия дом. Известният цитат от Джаки Кенеди описва много добре какво може да означава Сатурн във Водолей: „Отново ще има страхотни президенти – но никога няма да има Камелот отново.“

С цялото ми уважение, не съм съгласен, може да има отново да имаме „Камелот“, стига Сатурн да е във Водолей и да направим правилния избор….

В личен план Сатурн във Водолей може да промени вашето „племе“, вашата банда, вашата принадлежност към клубове, организации и групи приятели. Някои стари приятели може да се отдалечат, докато нови ще ги заменят. По-долу ще разберете как се проявява Сатурн във Водолей в различните знаци. Също така не забравяйте, че от 21 декември Юпитер, планетата на разширенията и възможностите, ще се присъедини към Сатурн във Водолей за първи път от стотици години, което ще накара нещата да работят по-добре.

Поглед назад

Няма астрологична практика без изучаване на историята, тъй като и двете дисциплини разглеждат цикли. Сатурн се завръща и историята се повтаря. Нека да разгледаме последните няколко пъти, когато Сатурн летеше през синьото небе на Водолея.

Предупреждение!

Последният път, когато Сатурн ще се върне при конструктивния Козирог е между 1 юли 2020 г. и 17 декември 2020 г. Сатурн също е бил в Козирог (преди три цикъла), когато се е състояла Голямата депресия. Освен това, Уран (съуправител на Водолея) сега е в Телец (финанси), а последният път, когато транзитът се е случил, е бил и по време на Депресията. Трябва да направим всичко възможно да се съсредоточим върху изобретателността, иновациите и споделянето на данни, мъдрост, ресурси и патенти, за да сме сигурни, че светът отново не потъва в дълбока депресия. Вярвам, че от нас и нашите представители зависи да избегнем такъв резултат.

Януари 1962 – март 1964 и септември 1964 – декември 1964

 • ATstar’s Telstar стартира първия спътник за търговски комуникации. Водолеят е знакът на водоносеца и мнозина го бъркат с воден знак. Водолеят е въздушен знак и това, което държи в кофата си, не е вода, а електромагнитни вълни. С други думи, Водолеят е антена, wi-fi, данни.
 • Докато Сатурн е във Водолей, се въвежда термина „личен компютър“ и се използва за първи път.
 • Картата на Таро на Водолея е „Звездата“. Водолеят се управлява заедно със Сатурн от Уран, богът на небето. По време на Сатурн във Водолей Джон. Ф. Кенеди обещава, че САЩ ще изпратят човек на Луната до края на десетилетието. Пророчество, което наистина се изпълнява. Свързано, но по различен начин, по време на Сатурн във Водолей ABC пуска едно от любимите ми телевизионни предавания, анимационния ситком „The Jetsons“.
 • Нелсън Мандела е арестуван в Южна Африка по обнивение, че  подбужда стачки на работници. През следващия Сатурн във Водолей (1991) той става 11-тия президент на Африканския национален конгрес. Водолеят е демокрация и свобода.
 • В музиката революцията на децата на цветята започва както с Боб Дилън, така и с дебютния албум на „Бийтълс“.
 • Д-р Робърт Муг демонстрира прототипа на синтезатор Moog, който революционизира и ражда електронна (Водолей) музика.
 • През 1962 г. Стив Ръсел в MIT измисля Spacewar! Първата видео игра, която може да се играе на множество компютри.
 • Вторият ватикански събор на папа Йоан XXIII се проведе по време на Сатурн във Водолей и направи революция по начина, по който Католическата църква се отнася със съвременния свят, за ужас на много консерватори. Сред промените: олтарът беше обърнат, за да е с лице към хората. Месата беше променена, за да се провежда на местния език, а не на латински, както в продължение на почти 2000 години, а жените вече не трябваше да покриват косите си в църква.
 • Кубинската криза, при която светът беше близо до ядрено унищожение. Страховито, но трябва да внимаваме. Освен това китайско-индийската война между Индия и Китай, очевидно.
 • Мартин Лутър Кинг-младши изнася речта си „Имам мечта“ на стъпалата на Мемориала на Линкълн пред 1/4 милиона демонстранти. Това е ключов момент в Движението за граждански права.
 • Джон Ф. Кенеди е убит в Далас, Тексас.

Февруари 1991 г. – май 1993 г. юли 1993 г. – януари 1994 г.

 • Смяна на правителствените структури и движение към демокрация: Съветският съюз се разпада. Ленинград връща предишното си име: Санкт Петербург. КГБ е разпусната. Краят на Студената война.
 • Нов световен ред със страни като Грузия, Латвия, Беларус, Молдова, Литва, Естония, Азербайджан, Киргизстан, Узбекистан Украйна, Таджикистан, Казахстан и други, които обявяват независимост. Югославия се разпада.
 • Европейската икономическа общност премахва търговските бариери и създава единен европейски пазар.
 • Апартейдът завършва в Южна Африка.
 • Започна война в Босна, която доведе до избиване на над 100 000 души.
 • Бунтове в Лос Анджелис, които продължиха близо седмица, доведоха до 63 смъртни случая и над 1 милиард долара щети.
 • Световната здравна организация обяви туберкулозата, друго белодробно заболяване, за глобална спешна ситуация.
 • ЦЕРН създаде световната мрежа и през 1992 г. първите аудио и видео файлове бяха разпространени през интернет, появи се и използваната от всички фраза „сърфиране в Интернет“. На 30 април 1993 г. ЦЕРН пусна в публичното пространство софтуера на World Wide Web.
 • Глобалната система за позициониране (GPS) бе създадена от Министерството на отбраната на САЩ.
 • Бил Клинтън е избран за президент, докато Хилари Клинтън представя план за здравеопазване, който е отхвърлен. Чудя се дали това не бе пропусната възможност, която можеше да спаси много животи днес.
 • Бил Клинтън подписва спорезумението за свободна търговия в Северна Америка.
 • Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата е приета в Ню Йорк. Едно от най-ранните признания, че планетата страда.
 • Папа Йоан Павел II се извинява и отменя едикта на инквизицията срещу Галилей Галилей, който сам е бил Водолей и астролог. Папа да признае грешка на църквата е голяма работа. Според догмата за папската непогрешимост папата никога не може да сгреши. Заедно с Втория ватикански събор, който се случи в последния цикъл на Сатурн във Водолей, можем да очакваме, че настоящият папа ще дойде и с нов набор от реформи.

Сатурн в зодиакалните знаци

Овен: Съсредоточете се върху приятелството, разрешете промени във вашата компания и приятелски и служебни кръгове и клубове. Някои от вашите мечти и стремежи ще се променят, за да станат по-конкретни и практични. Трябва да намерите стадото, което трябва да наглеждате.

Телец: Фокусирайте се върху кариерата си и върху това как се справяте с авторитетите. Може да получите допълнителни отговорности или да имате някои предизвикателства с фигурата на бащата или шефа. Може да е време да промените кариерата си, така че да се вписва по-добре в това кой сте в момента.

Близнаци: Фокус върху образованието, средствата за масова информация, работата с многонационални корпорации, издателска дейност и преподаване. Прекрасно време за изучаване или усвояване на нов език или умение. Възможни са  проблеми със закона. Обърнете внимание на съдебни дела или съдебни въпроси.

Рак: Фокусирайте се върху промяната. Оставете старите неща да умрат и възкресете нещо ново. Вие сте знакът на тези, които полагат грижи, и се справяте с колективната смърт, която настъпва на планетата. Съсредоточете се върху интимността, сексуалността и намерете своята страст. Лечителят във вас ще стане видим.

Лъв: Фокусирайте се върху партньорствата в живота и работата. Време е да научите как да правите компромиси, да си сътрудничите и да се ангажирате с дипломацията. Много от вас ще се разделят с партньор, а мнозина ще намерят партньор. Освен това може да откриете нов талант в областта на дизайна, изкуството и нов начин да балансирате себе си.

Дева: Фокусирайте се върху здравето си, диетата, работата, рутината и обслужването. Но това са нещата, с които Девата е известна! Да, от вас се иска да бъдете себе си и да бъдете космическия лечител, какъвто сте. Намерете как можете да служите на света и светът ще ви служи в замяна.

Везни: Съсредоточете се върху децата или творчеството си. Това е време за намиране на любов, щастие и нов начин да се свържете с радостта. Хобито може да стане нещо повече от развлечение. Време е и за намиране на нов източник на духовност, нова извор на творчество.

Скорпион: Съсредоточете се върху дома, семейството и жилището си. Може да има някаква допълнителна отговорност с майката или член на семейството. Време е да смените домовете или да помислите за бременност.

Стрелец: Фокусирайте се върху комуникацията, писането и създаването на вашата инфраструктура на връзките. Какво е вашето съобщение и до кого искате да го разпространявате? Съсредоточете се върху вашия бизнес и вашата търговия. Може да има някаква отговорност към роднините.

Козирог: Фокусирайте се върху финансите, вашите таланти и собствената си стойност. Време е да промените вашите ценности и да се уверите, че вашите доходи отразяват вашето ново усещане за вас самите. За вас беше грубо време през последните няколко години, но Сатурн, напускащ знака ви, би трябвало да помогне за преодоляване на някои от предизвикателствата.

Водолей: Това е вашето време да се съсредоточите върху себе си, тялото си и своя образ. Вие се ребрандирате. От края на годината, когато Юпитер се присъедини към Сатурн във вашия знак, ще се почувствате по-добре. Това е време за проявяване на пълния ви потенциал и постигане на целите ви чрез упорит труд, дисциплина и издръжливост.

Риби: Фокусирайте се върху нещата, които ви правят това, което сте: въображение, вяра, синхроничности, движение, танц, медитация. Може да откриете способности от минали животи. Вашите мечти, духовност, мистични и психически способности ще растат. Ще се почувствате по-чувствителни от нормалното, но внимавайте от зависимости и загуба на граници.

Заключение

Революциите, промяната в ръководствата, модернизирането на старите структури, промяната в компаниите, иновациите, патентите стават полезни. Помните ли как някои лидери по света се опитаха да сложат цена на човешкия живот? Казвайки, че излекуването може да бъде по-лошо от болестта? Това е много Сатурн в Козирог: практичен до степен да бъде нечовешки.

Сатурн във Водолей е точно обратното. Той цени човечеството и колектива. Сатурн във Водолей е за намиране на иновативно решение на даден проблем, а не отричане на съществуването му или твърдение, че не се нуждае от лечение, тъй като може да е скъпо. Да, Водолеят е идеалистичен, той има много мечти – за единство, за световна мрежа, за хора с различни цветове на кожата, които работят заедно, и за изпращането на човек на Луната. Сатурн в Козирог ни показа какво не е наред в нашата система, а сега Сатурн във Водолей може да го поправи.

Сатурн е във знака на Водолей от 21 март 2020 до 1 юли 2020, след това се връща в Козирог и отново от 17 декември 2020 до 7 март 2023 е във Водолей. 

От сайта на Гал Сасон 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара