Досега ергенско парти не е струвало толкова скъпо – единадесет младежи, които предизвикаха скандал на испански бърз влак между Мадрид и Малага, бяха осъдени да платят 7676 евро, след като тяхната необузданост предизвика забавяне в разписанието, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Те трябва да обезщетят испанската железопътна компания „Ренфе“ (Renfe), която е изплатила същата сума на 216 пътници за 23-минутното забавяне на пристигането в Малага, обявиха от компанията днес.

На 6 юли 2018 г. младежите са предизвикали суматоха във влака. Те викали, пели, тропали по стените на вагоните и не се подчинили на призива служителите на „Ренфе“ да се успокоят, посочи компанията. Наложило се прилагането на разпоредбите за евакуиране на пътници, което е довело до „нарушение в разписанието и заплаха за транспортната сигурност“.

Групата младежи отказали да напуснат влака на гарата в град Кордоба преди последната спирка в Малага. Наложило се е обаждане на полицията, която да ги принуди да го направят. Железопътната компания е подала иск пред мадридски съд, който е отсъдил в нейна полза. Всеки от участниците в партито трябва да плати по 697,82 евро за постъпката си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара