Фестивалът на изкуствата „Арт Поток 2020″, чийто организатори са Hacienda Beach и Община Царево, ще бъде открит на 17 юли с изложбата „Без рамки“, която ще бъде експонирана в Историческия музей на Царево. Експозицията включва изложба на графики на художници от България, Румъния, Турция, Унгария, Сърбия и Северна Македония.

Същата вечер от 20:00 ч. пред читалище „Г. Кондолов-1914“ актьорът Ненчо Илчев ще прави фокуси за малки и големи, а също ще представи и книгата си „Забранената книга за фокуси. Тайните на 51 фокуса“ (Книгомания).

На 18 юли на „Арт Поток“ ще акостира Иво Сиромахов. Писателят и тв водещ ще се срещне със своите читатели от 17:00 ч. на Beach Bar Patron (Малкия плаж в Лозенец) и ще раздава автографи с най-новата си книга „У майкини“ (Сиела).

Вечерта е запазена за любителите на театъра, в читалище „Г. Кондолов-1914“ ще се играе комедията от Емил Бонев „Любов в лудницата“ с участието на Албена Павлова и Ненчо Илчев.

На 21 юли Татяна Лолова се завръща край морския бряг. Журналистът Георги Тошев ще представи автобиографичната й книга  „Дневници и делници“  (Книгомания) от 19:00 ч. в лятната градина на бар By The Way-Лозенец. Голямата българска актриса се превърна в един от почетните патрони на фестивала и тази година отново ще бъде гост на Южното Черноморие.

На 22 юли от 20:00 ч. в Лятно кино-Царево своята премиера ще направи и документалния филм за Георги Парцалев – „Рицарят на смеха“ с автор Георги Тошев. Той ще презентира пред морската публика и биографичната книга за любимия на поколения българи комик „Георги Парцалев – Хамлет от град Левски“ (Книгомания). След „Арт Поток 2020“ книгата и филмът тръгват на национално турне.

На 24 юли жителите и гостите на Царево ще се забавляват с представлението „Тя, той и още двама трима“ от Жолт Пожгай, постановката на Богдан Петканин ще се играе от 21:00 ч. на сцената на Читалището в Царево, а в ролите ще гледаме популярните актьори Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Тихомир Благоев.

Театралната премиера на петото издание на „Арт Поток“ е  комедията „Който оцелее, нека разкаже“, постановка на Богдан Петканин с участието на Руслан Мъйнов, Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов, Александър Кадиев и Ненчо Илчев. Тя е насрочена за 25 юли от 21:00 ч.

Съботната вечер ще продължи в Hacienda Beach с водещия на вечерното шоу по bTV Николаос Цитиридис, който ще се срещне за първи път с морската публика на Лозенец и ще представи пред тях дебютната си книга „За вафлите и хората“ (Ozone)

Стефан Вълдобрев също идва за „Арт Поток“ и на 26 юли от 22:00ч. в Hacienda Beach  ще има премиера на автобиографичната си книга „Книга за песните“ (Книгомания). Популярният изпълнител се очаква да направи своеобразен джемсешън край малкия плаж в Лозенец.

За трета поредна година ще се проведе и лятна Арт академия за деца под ръководството на Калина Попова. Малките таланти от школата по рисуване ще творят на малкия плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят в обща изложба творбите, които са създали на брега на морето. По този начин „Арт Поток“ се превръща в своеобразен семеен фестивал, в чиято програма присъстват различни формати за цялото семейство.

Организаторите на „Арт Поток 2020“ вярват, че жителите и гостите на Царево и Лозенец ще се насладят на прекрасни летни вечери на открито, при строго спазване на противоепидемичните мерки във връзка с епидемията от COVID-19. За допълнителна сигурност на публиката фестивалните събития ще разполагат с дизенфекциращи средства и предпазни маски.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара