Много от българите правят своите планове за новогодишните празници до 3 месеца преди това. Разбира се голям е процентът от българи, които със сигурност ще прекарат коледните празници у дома със семействата си, но за празнуването на Нова година- много от тях търсят различни варианти – почивка в страната или чужбина, показва анализ на eSky.

През това празнично време на годината десетте най-популярни дестинации са Лондон, Милано, Мюнхен, Брюксел, Берлин, Барселона, Будапеща, Париж , Рим и Дубай.

През 2020 година доста българи избраха да останат по домовете си, както за коледните, така и за новогодишните празници, главно във връзка с епидемичната обстановка. Тази година обаче, експертите от eSky виждат, че желанието за пътуване извън страната по празниците е голямо, а и е чудесна възможност. Големите градове в Европа са за предпочитане от българите, което най-вероятно се дължи на факта, че имат много какво да предложат покрай празниците- коледни пазари, новогодишни празненства, големи шопинг центрове, различни активности и много други.

Лондон озаглавява класацията,

като 27% от пътуващите ни сънародници по време на празниците ще посетят тази дестинация, а средната цена за двупосочен билет е около 64 евро. Мюнхен и Берлин са двете дестинации в Германия, към които 26% от пътуващите българи ще се насочат, като средната цена за билети в двете посоки е 120 евро. Милано също представлява интерес за българите като 13% от тях са решили да пътуват натам, а средната цена на билети е около 30 евро. Брюксел също се явява интересно място за тях, след като почти 9% са решили да пътуват натам по празниците. Интересни дестинации, които много двойки избират, са Барселона, Париж, Будапеща, Дубай и Рим, като те споделят еднакъв дял измежду пътуващите- 5 %, а цените на

двупосочните билети са между 45 и 170 евро.

Отново нискотарифните компании държат най-голям дял, когато става въпрос за избор на авиокомпания и покупка на билети- цели 58 %. Lufthansa се явява на второ място като държи 25%, следвани от българската авиокомпания Bulgaria Air с 10%. Двете чуждестранни авиокомпании LOT Polish Airlines и Austrian Airlines споделят еднакъв дял от 4%.

eSky България предлага доста различни дестинации и пакети, които включват полет+хотел, като специално за новогодишната нощ, могат да се намерят изгодни оферти на esky.bg. В момента можете да прекарате новогодишните празници в Мадрид на цена от 300 евро (с включени двупосочен билет и 5 нощувки в хотел) или в Париж на цени, започващи от 320 евро (с включени двупосочен билет и 5 нощувки в хотел).

Но все пак, много от българите решават да се отдадат на

почивка в България около празниците.

Част от българите избират интересни туристически дестинации в България и резервират главно хотели и къщи за гости. Дестинациите са свързани главно с зимни и спа курорти, където сънародниците ни могат да се отдадат освен на празнуване, така и на активна почивка. Любими дестинации на българите са големите зимни курорти като Пампорово, Банско и Боровец, както и спа центъра на Балканите- Велинград. Цените за нощувка покрай празниците в Пампорово започват от 45 евро , а в Банско можете да намерите и цени от 33 евро. Боровец също представлява голям интерес за българите, поради удобната си локация, близо до столицата, като цената за нощувка започва от 51 евро.

Велинград се явява една от най-скъпите дестинации

за прекарване на празниците, като за една нощувка ще трябва да заплатите около 105 евро. Изгодни оферти за хотели също можете да намерите на esky.bg

Тези, които не са успели да организират и да направят своите планове за новогодишната нощ, срещат трудности да намерят подходящо място, тъй като голяма част от местата са вече резервирани много от преди това. За тях остава възможността да организират своята почивка извън страната.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара