„Модерно е да се чете“ е кампания, която казва, че целта й е да призове хората, които обичат да четат книги, да споделят с други това приятно и полезно занимание, като публикуват снимки с любимите си четива в личните си профили в социалните мрежи.

Поли Генова

Тя е насочена към активните младежи в социалните мрежи, които четат малко или изобщо не го правят. Тези, които се влияят от налаганите във виртуалното пространство моди. Не случайно мото на инициативата стана

„Троянският кон в света на нечетящите“.

Георги Тошев

Кампанията бе активно подкрепена и от над 30 популярни лица от всички сфери на обществения живот, част от тях се включиха в инициативата с любима книга, а други го направиха като се снимаха с тишърта на „Модерно е да се чете“.

Христо Мутафчиев

Организаторите използваха влиянието и на световни личности като създадоха тишърти, които изобразяват техни цитати свързани с книгите. Теодор Рузвелт е опитал да обясни на света, че книгите са го изградили като успешен политик –  „Аз съм част от всичко, което съм прочел“. Джаки Кенеди е казала „Има множество малки начини да разширите света на детето си. Любовта към книгите е най-добрият от тях“. Няма как да не споменем и култовият цитат на неповторимият български актьор Тодор Колев -„Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги“.

Деси Бакърджиева

„Модерно е да се чете“ бе подпомогната и от редица български издателства, които предстоят да подарят някои от хитовите си заглавия на последователите на кампанията. В следващите няколко месеца организаторите ще зарадват феновете и с много други подаръци. Единственото, което ще трябва да направят, за да се сдобият с награда е да се снимат с любимите си книги, а подробностите ще бъдат обявени в социалните мрежи.

Мария Лалева

„Забелязах, че активно четящите книги са хора от определени социални кръгове, но те малко или много изолират всички останали. Много от тях казват „ние четящите“ и „вие нечетящите“. Затова създадохме кампания, която да обедини всички. В групите на „Модерно е да се чете“ няма разделения и всеки е добре дошъл. Там всеки може да научи нещо ново и защо пък да не хване и първата си книга в ръка“ – коментира създателят на кампанията Иван Комита.

Мартин Колев

Тази година един от най-успешните летни културни фестивали „Арт Поток“, който се провежда в Царево и Лозенец, подкрепи „Модерно е да се чете“ и го превърна в свой партньор.

Алисия

Дани Спартак

Деси Зидарова

Диана Любенова и Жени Марчева

Диляна Попова

Борил – синът на Диляна Попова

Джена

Ева Веселинова

Илиана Лазарова

Ива Екимова

Жана Бергендорф

Юлия Юревич

Коко

Любо Киров

Маги Джанаварова

Михаела Филева

Невяна Владинова

Орлин Горанов

Рафи

Рене Карабаш

Facebook Twitter Google+

0 Коментара