„Вие шестимата никога повече няма да можете правите това, което сте правили досега”. Думите са Джими Бъроуз – режисьор на сериала „Приятели”, малко преди премиерния му епизод на 22 септември 1994-а. Факт. Актьорите от култовата поредица бързо стават известни.

52 милиона души само в САЩ са гледали последния епизод на „Приятели”. Сериалът вдъхнови модата, стила и интериорня дизайн. Откриващата песен, дори шрифтът му са непогрешими. "Приятели" е любим сериал на млади хора, които не са били родени в началото на излъчването му. В края на 10-ия сезон, повечето фенове не могат да повярват, че историята има край.

"Приятели" е създаден от Дейвин Крейн и Марта Кауфман. Премиерата е на 22 септември 1994 година по телевизияNBC. "Разказва се за секс, любов, взаимоотношения, кариери, в онова време от живота, когато всичко е възможно. Освен това се разказва и за приятелство, защото когато си неженен и си в града, твоите приятели са твоето семейство" – това е оригиналната обосновка на Крейн, Кауфман и Брайт, когато представят сериала на NBC.

Моника Гелър е25-годишна готвачка, която наследява апартамент в Манхатън от баба си. Моника открива съквартирантка в лицето на съученичката си от гимназията Рейчъл Грийн, с която дълго време не са се виждали. Рейчъл от своя страна е разглезена, никога в живота си не е работила и изоставя годеника си пред олтара. Останала сама и без пари, тя търси Моника за подкрепа и приятелството между тях отново се възражда.

Така се събира компанията от приятели, съставена от Моника, Рейчъл, Фийби (бивша съквартирантка на Моника), Рос (брат на Моника) и Джоуи и Чандлър, които живеят в отсрещния апартамент. Десетте сезона на приятели проследяват живота на шестимата, тяхното професионално и личностно развитие и взаимоотношенията помежду им.

Моника Гелър – Кортни Кокс Аркет

Фийби Бюфе – Лиса Кудроу

Рейчъл Грийн – Дженифър Анистън

Рос Гелър – Дейвид Шуимър

Джоуи Трибиани – Мат Лебланк

Чандлър Бинг – Матю Пери

0 Коментара