Във всеки един от нас живее „малкото вътрешно дете“. Това е образът, който носим за себе си като дете. Там са съхранени спомените за първите ни емоционални рани в живота, но също така и целият ни естествен потенциал, качества и дарби.

0c642e8

Когато сме били това дете, сме били тотално зависими от своите родители и за да оцелеем, е трябвало да се държим по определен начин. Казвали сме несъзнателно ДА на техните правила, изисквания и желания, само за да получим своята най-голяма храна – любовта.

С времето това зависимо дете продължава да живее в нас и да се чувства все толкова малко, да се чувства нечуто, невидяно и неразбрано.

Това дете не осъзнава, че вече се намира в голямо тяло. То сякаш не разбира, че има друг живот, друга среда и че само може да се погрижи за себе си.

Често то прави избори за нас и сега, но от едно наранено и незряло място и оставя след себе си конфликти и страдания в живота ни на възрастни хора.

За да се защитим от бъдещи страдания, ние по всякакъв начин се опитваме да забравим онези болезнени моменти. Всеки път, когато се докоснем до подобно преживяване, изпращаме повечето чувства в мазето – в нашия подсъзнателен ум, и не смеем да погледнем към това наранено дете.

Ние бягаме, защото се страхуваме.

set-inner-child-free

Дори и да имаме време, не отиваме у дома- при себе си, а се държим непрекъснато заети с нещо – гледаме телевизия, прекаляваме с храна или алкохол, социализираме се или изчезваме в мрежата – защото искаме да се държим настрана от болката.

Но това, че пренебрегваме детето в себе си, не означава, че то не съществува. То винаги е в нас и се опитва да привлече вниманието ни. Детето в нас казва „Аз съм тук, виж ме. Имам нужда от….“

„Осъзнаване на вътрешното дете“ е процес, в който ще срещнете това малко същество. Ще можете да го чуете и усетите, да позволите на неговия глас да изрази всичко, подтиснато през годините. Чрез нови преживявания, имате възможност да освободите емоции, които не са били позволени в миналото, като гняв например, в една подкрепяща и защитена среда.

Ще разберете какви несъзнавани споразумения сте сключили с родителите си. От какво е трябвало да се откажете, по какъв начин сте предали себе си, за да можете да оцелеете. Какво се крие зад изборите, които правите днес по отношение на кариера, връзки и всичко останало?

Този процес е създаден, за да осветли всичко това и да ни помогне да защитим малкото дете в себе си, да му помогнем да се отпусне и да живее своята най-красива същност.

Процесът ни учи да поемем отговорност като възрастни и да застанем в ролята на родител на детето вътре в нас, да се научим да се грижим сами за себе си и за своите нужди.

Да пораснем, като разберем ограниченията на нашите родители и това, което тях ги е движело в поведението им към нас.

Направи крачка назад, включи фенера към миналото си. Само когато насочиш светлина към него, то ще загуби своята власт над теб. Когато лекуваш съзнателно миналото, можеш да бъдеш на разположение за настоящето и за целия си живот.

"Inner Child"

Отзив от една жена, срещнала своето дете:

„За мен няма случайни неща, не е и случайна срещата ми с Марта. Срещнах я в момент, в който се усещах празна, нямах емоции, чувства и живот. Бях като празна бутилка от Кока Кола. Сега е друго, все едно имам нови очи, които гледат на живота по друг начин. Други уши, които чуват истината, а не това което искаха да чуят. Сърце, което е отворено за любов, чувства, които не ги е срам да се показват. Сега имам още един ценен човек до мен, малкото дете Таня, което е в мен. Марта ми помогна да я открия и да извървим пътя през тези три месеца заедно. Това бяха най-интересните ми дни. Изпитах такива емоции, които не съм си и помисляла, че съществуват в мен. Всеки път беше ново преживяване. С толкова много неща се сблъскваш, оголваш душата си, отваряш на бял свят и онези тайни, които си крил и от себе си даже. Отърваваш се от всички задръжки, обиди, болки… Просто се раждаш отново. Като бебето, което вдишва първата глътка въздух.

Вече знам, че може всичко да се промени, само трябва да го поискаме. Да открием първо себе си, какво искаме и да тръгнем по пътя .

Аз вече вървя!

От Таня“

Включи се в процеса „Работа с вътрешното дете“ в 10 индивидуални сесии с Марта Демирева.

Ако искаш да се запознаеш с Марта, направи го оттук: http://www.martademireva.com/bg/about и https://www.facebook.com/MartaDemirevaTherapy/

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара