Интересни, забавни, смешни, тъжни, градски или пък абсурдни истории ще издирват популярни български автори в рамките на новия проект на Ballantine’s – Stay True Story.

Staytruestory

От тази седмица всеки може да изпрати своето предложение на http://www.staytruestory.bg/send-story, а Александър Шпатов, Красимира Хаджииванова, Самуил Петканов и Тео Чепилов могат през своя поглед и със своите думи да го направят достояние на широката публика. Това са първите четирима автори, с които стартира социалният експеримент, като през следващите месеци се очаква включването на още популярни имена.

Stay True Story e своеобразно продължение на успешния проект на Ballantine’s – Stay True People, който разказа историите на 10 характерни личности, успели да останат верни на себе си. Той улoви във видео техните успешни истории и разбирането им за смисъла на живота и мястото ни в него.

В рамките на социалния експеримент Stay True Story авторите ще имат и специални предизвикателства – да тръгнат на “лов за истории” в града, да “откупят” нечия история в бара срещу чаша Ballantine’s, да напишат обща история заедно с приятели или пък с непознати, да се състезават помежду си за по-добрия прочит на една и съща история. Всичко това феновете ще могат да следят на сайта www.staytruestory.bg , където вече е публикуван и първият текст. Той е на Красимира Хаджииванова и разказва уникалната и класическа история на една жена и една спукана гума.

Aleksander Shpatov

Александър Шпатов е автор на няколко сборника разкази, от които особено харесваме #НаЖивоОтСофия. Очакваме и новия: „Том 2.0“, този декември. “Историите ще дойдат сами. Всеки има какво да разкаже, най-лесно е на по питие. С всяко питие започва нова история. Само че къде ще му излезе краят с толкова пиене на разкази?

Krasimira HadjiivanovaКрасимира Хаджииванова се занимава професионално с онлайн медии, поддържа и собствен блог, Krasitta.com в който пише за живота от нещата. Вълнува се от това как да променяме средата, в която живеем, като изразяваме ясно гражданската си позиция и отстояваме правата си. Харесва хора, които не се взимат прекалено насериозно и могат да открият нещо положително и смешно и в най-трудните моменти.

Samuil PetkanovВ съзнателната част от бита си Самуил Петканов пишe НеНовините.ком, статуси, статии и тук-таме сценарии. В несъзнателната пишe “някои от законите на страната, в 98% от родните медии и всички новооткрити предсказания на Ванга, които рязко са се оказали верни. Не съм зодия везни и няколко други”.

Тео Чепилов е представител на младите градски разказвачи от кръга на легендарното списание ЕГОИСТ.

Teo ChepilovАвтор на десетки разкази и стотици статии, през последните години историите му вече са част от най-успешните български сериали като „Под прикритие”, „Стъклен дом” и „Домашен арест”, на които той е сценарист и ко-създател. Тео Чепилов води колонка с онлайн разсъждения на градска тематика в ърбън библията goguide.bg като един от постовете там е превърналият се в култ „10-ТЕ НАЙ-ЯРКИ ВИДА СОФИЯНЦИ”, събрал над 500 000 четения. Понеже повечето негови текстове са вдъхновени от случки на приятели, Тео е въвел правило, че дължи почерпка с уиски на всеки, който се разпознае някъде в тях.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара