Стрелецът е огнен знак и също като другите огнени знаци предпочи­та месото, най-вече – приготвено на скара, или дивеча. Стрелците са от­лични кулинари. Те не са безразлични към храната и готвят много вкусно. Харесват гювеч, телешки дроб и както при скорпионите, всичко трябва да е направено с подходящата подправка.

contactors-1015557_640

 

За Стрелеца е полезно да яде повече кореноплоди (зеле, ряпа, моркови), орехи и да пие повече минерал­на вода. Той трябва еднакво да се пази както от солено, така и от мно­го сладко и да помни, че за него най-важни са витамините В и С. Също така на Стрелците се препоръчва да консумират риба и всички морски про­дукти. Не бива да пренебрегват и ориза.

Специална рецепта за Стрелци:

food-826741_640

Свински пържоли на фурна

Продукти: две малки пържоли за порция, 100 г едро нарязани гъби, 3 скилидки чесън, 1 с.л. масло, 2 с.л. настърган кашкавал, сол, че­рен пипер, индийско орехче, 1/2 с.л. горчица.

Приготвяне: Намажете пържолите с горчица и ги запържете в тиган от двете страни за 2-3 минути. Наредете ги в тавич­ка, сложете гъбите, счукания чесън, поръсе­те с черен пипер, сол и индийско орехче.

Настържете кашкавал и ги печете 15 мин на 200°С в предварително загрята фурна.

Стрелците обичат алкохола и най-вече водка, уиски, ракия. Те ги пред­почитат пред вината. Стрелецът трябва да внимава със силния алкохол, тъй като черният дроб е особено чувствителен при тях. Освен това те често стават зависими от алкохола. За тях е важно чувството за мярка или някое по-леко сухо вино.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара