Изборът на The Guardian на 10 от най-добрите бутикови хотели в Европа, които предлагат нощувка и закуска на прилични цени.

1. Chez Papa, Барселона

1920

Тази бохемска къща за гости се намира близо до величествената Ла Саграда Фамилия. Усещането, което създава френският й собственик Herve, е за домашен уют с плочки и печки на дърва. Стопанинът винаги е готов да ви препоръча добро място за вечеря и със сигурност ще се отнесе с вас като приятел. Закуските в неговия хотел са легендарни с органичните сирена, хляб и мед.

Цената за двойна стая започва от 85 евро.

2. Casa Amora, Лисабон

702418db-6e71-4c88-b3f3-c26e8c4e23fd-2060x1236

Casa Amora има пет стаи в прекрасно реновирана сграда с балкони от ковано желязо от началото на 20-ти век. Намира се в очарователния квартал Праса Amoreiras, недалеч от центъра на града. Всяка стая е декорирана като почит към важна художествена фигура от миналия век. Домашно приготвената закуска се сервира на терасата към вътрешния двор.

Цената за двойна стая започва от 90 евро.

3. Une Chambre Chez Dupont, Бордо

10fa4f61-8c3e-472f-ac7c-68e70f36c6bb-1020x612

Какъв по-добър начин да прекаратe времето си в Бордо, от това да отседнете над бистро, известно с вкусното си меню от пресни храни, местно производство? Над терасата на ресторанта в стария град се извисява неоготическа църква. Отворена преди три години, къщата за гости на горния етаж предлага удобни и просторни стаи, декорирани в съвременен стил . Сладкиши, чай, кафе и плодови сокове са включени в цената.

Цената за двойна стая започва от 125 евро.

4. Atelier Lidia Polla, Триест

36f4662e-842b-4019-b4cb-b7f60583eb22-bestSizeAvailable

Тази елегантно декорирана и централно разположена къща за гости разполага всичко на всичко с две стаи: двойната Кармен и свързаните в апартамент стаи Мадам Бътерфлай и Севилският бръснар. Легендарните закуски се сервират в кухнята и включват домашно приготвени сладкиши и сладка от Лаура, мениджър и внучка на собственичката – скулптура Лидия. Лаура споделя любовта на баба си към изкуството и е декорирала стаите с картини, скулптури и дори роял.

Цената за стая започва от 55 евро.

5. Arcadia residence, Прага

480

Има причина Arcadia непрекъснато да печели 5-звездни рейтинги в туристическите класации. Апартаментите са безупречно чисти, просторни и обзаведени с вкус и се намират непосредствено до Стария град в Прага. Някои от стаите дори имат гледка към прочутата Кула с часовника. Щедрите закуски се сервират директно в стаята ви. А апартаментът на последния етаж има великолепна свободностояща вана.

Цената започва от 80 евро.

6. Cima Rosa, Венеция

95c51e3e-9222-4c11-b71e-eb1a766c2f85-1020x612

Cima Rosa е дворец от 15 век с изглед към Канале Гранде и на пешеходно разстояние от моста Риалто, но въпреки това осигурява бягство от тълпите с туристи. Собствениците Британи и Даниел са истински специалисти по Венеция и ще ви препоръчат най-добрите ресторанти, далече от суматохата. Те са професионални архитекти и интериорни дизайнери и са реновирали сградата по изключителен начин. Частният вътрешен двор прирлича на снимачна площадка на филм за Медичите.

Цената на двойна стая започва от 190 евро.

7. The Old Lady, Амстердам

Старата дама е разположена в 400-годишна сграда на един от каналите, на пешеходно разстояние от площад Дам и кралския дворец. Макар и да е в края на кравтала на Червените фенери, тази част от града е спокойна и живописна. Къщата е декорирана с вкус със семпло, но елегантно обзавеждане. Собственикът живее на втория етаж и отдава под наем апартамента на първия етаж, където има дневна и две спални с отделни бани.

Цените започват от 110 евро.

8. Sint Niklaas B&B, Брюж

2560

Тази сграда от 14 век е била болница, а днес е къща за гости, недалеч от Площада с пазара и в самото сърце на туристическите забележителности. Предлага три стаи с гледка към кулата с камбаната – особено красива, когато е огрята от светлини вечер. Атмосферата в малкия хотел е приятелска и интимна. Зимните гости се радват на камина, а гигантска средновековна карта на града заема цяла стена в предверието.

Цените за двойна стая започват от 130 евро.

9. Hommage à Magritte, Берлин

26c12bdc-3b8f-456c-bd1b-88166aae3a77-2060x1236

Почитателите на сюрреализма ще се влюбят в този малък хотел, посветен на белгийския художник Рене Магрит. Обзавеждането е минималистично и конфортно, а локацията – первъзходна, в центъра на Западен Берлин, до оживения Kurfürstendamm.

Цените на двойна стая започват от 79 евро. 

10. Town House 62, Рим

2399

Тази къща за гости в централен Рим е перфектна за туристи, които биха искали да са близо до забележителностите, особено Ватикана, която е на 10 минути разстояние. Намира се на третия етаж на елегантна сграда от началото на 20 век, но в нея има асансьор. Стаите са луксозни и модерни, а наблизо има чудесни ресторанти и магазини. Закуската се сервира в стаята ви.

Цените за двойна стая започват от 72 евро.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара