Началото на годината е много специален период за мен. От една страна е време за ясни цели в личен и професионален план; от друга правим обещания (може би) за предстоящата година. Често се случва и умислени, дъвчейки пържола на няколко дни, да се чудим харесват ли ни подаръците, които получихме.

Лесно им е на децата – разопаковането на грижливо подрязаните коледни хартии и перфектно залепените панделки носи смях и зачервени бузи; а и Дядо Коледа винаги се старае да е пълно с пакетчета под елхата.

Ние, възрастните, обаче понякога сме подложени на истински подаръчен терор. Само от личния си опит мога да изброя Пандора

на кофти торбичките,

в които съм намирала ТАВА с пожелание да пека картофки на мъжа си. О, да – само възпитанието на дете в строго традиционно християнско семейство ме е спряло в този момент да изразя мислите си на глас, макар да съм сигурна, че всички те са били ясно изписани и в погледа, и на лицето ми.

Ваучерът, от своя страна, предизвиква смесени чувства. Има хора, които обичат ги да получават, но за мен те съвсем са изгубили онази детска трепетна изненада, която ни кара да подскачаме жизнерадостно около елхата. Аз намирам този подарък за по-скоро безличен. Когато тотално нямаш представа как да зарадваш другия и

просто „минаваш“ номера.

Е, за да не ви отегчавам с нелепи лични истории, включващи абсолютно най-гадната алкохолна напитка в света (беше произведена в Полша) и някои артикули, които дори не знам за какво се използват. Ще ви разкажа за разточителния разкош или продуктите на марките, които представих за коледни подаръци в предишния брой, но с техните ултимативно много добри предложения на пазара. Черешката на тортата, крем де ла крем, топ оф дъ топ на марките, в чиито технически характеристики ще се влюбите и ще ви бъдат верен спътник.

Започвам с марка, която познават дори живеещи без интернет и ток. Да, това е Порше. А мониторите Porsche Design на АОС са същинско произведение на изкуството. Линии, които говорят за мощ и в същото време дизайн на върхово ниво. Педантично създаден като от истински майстори на четката, този монитор е заявка за класа на бюрото. Моделът е PD27S в 32 инча съвършенство. Цената е около 900 лв.

И като сме решили да играем на едро, веднага си задаваме въпроса – струва ли си нов лаптоп за новата година! Ако питате мен, отговорът винаги е: ДА! Докато сте вкъщи, съвсем спокойно може да прехвърлите информацията си (особено ако има неща извън облака); да настроите паролите за всеки сайт, в който имате профил и изобщо след това да ви тръгне продуктивно 2023 година. Ами да, нов лаптоп, нова работа са казали още нашите баби, автори на най-добрите пословици и поговорки.

Имам слабост към MSI, които наистина вадят страхотно предложение след страхотно предложение. А MSI Summit E13 Flip Evo не само като технически характеристики, а като дизайн е вдъхновен от златното сечение на Леoнардо да Винчи; освен това е бърз, със страхотни изображения благодарение на Intel Iris Xe Graphics видеокартата и не на последно място – може да го сгъвате или флипвате, както подсказва името на модела. За да използвате като таблет – за удобство, за филмче в леглото или просто от гъзария. Няма лошо – нали сме решили, че в тази статия няма да пестим пари, а ще се глезим. И ето едни 3000 лева са готови да излетят за чудесния лаптоп MSI.

А като говорим за удобство – защо да не се насладим на вода, филтрирана от технологията на Philips? И да не си помислите, че в разточителната ми януарска селекция съм включила нещо обикновено. Съвсем не. Представям ви диспенсъра Philips АLL-IN-ONE Water Station. Всички удобства и вкусната вода, пречистена с уникалния Micro X-Clean филтър, но със супер екстри за домакинството или дори малък офис.

Първата глезотия – може да избирате колко вода да пуска в чаша с едно натискане на бутона – 200 мл, 250 мл, 300 мл, 350 мл, 400 мл, 500 мл – разнообразие дори за тези, които търсят изключителна прецизност в обема на напитката. Но изненадите не свършват до тук – диспенсърът на Philips предлага 6 степени на температурата на водата, която да потече в чашата ви, като дори ви съветва на колко градуса да приготвите любимия си чай. А ето и степените, между които избирате: 100 градуса – за  приготвяне на кафе и чай Earl Grey; 90 градуса – за зелен чай; 80 градуса – за билков чай; 70 градуса – за приготвяне на бебешко адаптирано мляко; 40 градуса – подходящи за подготовка на тесто; разбира се студена вода и вода със стайна температура. Уредът няма нужда от инсталиране – просто се наслаждавате на поредната доза хидратация. Вярвам, че в момента обличате палтото си, за да стигнете до магазина за техника и това никак не ме изненадва. И аз съм влюбена в този диспенсър. Дори цената му ми се вижда повече от справедлива за възможностите, които предлага – около 500 лв. в различните вериги за техника.

Накрая, но не по важност включвам една цяла серия кухненски уреди, които просто крещят с голямо гърло: „Вива Италия“. Представям си ги в рустикалната си кухня някъде в Тоскана, където дъхавият босилек ме омайва и никой не пълнее от пастата. Не сте чували за уредите на SMEG. Честито, вече имате нова любов! Изключителен ретро дизайн: съдомиялни, перални, аспиратори и хладилници. Не бих ги нарекла бюджетни, но ако разгледате колекциите у нас, ще видите, че цените им всъщност са поносими. Особено за сбъдване на мечтата за дизайнерска кухня. Избрани уреди у нас може да намерите в магазините на Technowelt или ако в началото на годината ви се струва голямо напрежение да стартирате с мащабен ремонт, то просто отидете да ги разгледате и да им се полюбувате.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара