Истински щастливци са хората, които успяват да работят това, което обичат. Тогава работата от задължение се превръща в удоволствие.

Каквото и да работеше Лиза Василева – с диплома по бизнес администрация от престижния университет HULT в Лондон – пак щеше да е фен на аудиокнигите. Когато си мениджър в динамичния свят на дигиталния бизнес, свободното ти време е толкова ограничено, че четенето на книги се превръща в лукс, както и повечето хобита. Но Лиза управлява българския офис на Storytel и – какъв късмет! – да слуша книги на телефона си е част от служебната й характеристика.

Лиза, защо би препоръчала на хората да слушат книги?

BBC изважда 13 причини, заради които препоръчва аудиокнигите, аз ще се огранича само с 5.

Човек не бива да се лишава от интересни, качествени, вдъхновяващи истории. Точно те движат света от древни времена до днес. Аудиокнигите са начин да чуете историите, прочетени от професионален актьор. Гласът на разказвача прибавя към стойността на текста. Например, да чуеш как Марин Янев чете трогателната история на Бакман „Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг“ е безценно преживяване, на което можете да се насладите в Storytel.

Вече не минава извинението, че нямате време за книги:-) Книгите могат да звучат в слушалките ви, докато тичате в парка, докато разхождате кучето, готвите вечеря, пътувате в метрото…

И макар гласът на родителя да е незаменим, децата също могат да слушат чудесни приказки вечер, дори мама да няма време да им ги прочете. Storytel предлага специален детски режим, напълно безплатен към всеки редовен абонамент на възрастен, в който съдържанието е подбрано грижливо за невръстната аудитория.

Слушането на книги печели време, разбира се, но на последния книжен панаир в Болоня се открои нова тенденция – все повече хора оставят всяко друго занимание настрана и се отдават на слушането, за да изпитат пълно удоволствие от хубавата история, като вид медитация.

Възприемането на качествена литература вече не е ограничено – любимите ви книги са достъпни навсякъде и по всяко време в стрийминг вариант при това на доста скромна абонаментна цена. А ако пътувате в самолет, можете да изтеглите няколко заглавия, за да ги слушате в offline режим. Така километрите минават неусетно.

А има ли опасност слушането да измести четенето?

Нашите данни показват, че 75% от клиентите на Storytel четат повече книги, откакто са започнали да слушат книги. Всъщност технологиите добавиха още един канал, чрез който да опитаме добрата литература, но той не убива останалите традиционни канали, а просто добавя възможности.

Какви са клиентите ви, кой обича да слуша аудиокниги?

Абонатите на Storytel вече наближават 1 милион, в 17 държави на 3 континента. Жените са по-активни от мъжете, но те са по-голямата аудитория и на традиционно издаваните книги. Клиентите ни са всички активни хора, които обичат да вършат все повече неща с помощта на мобилния си телефон. Щом с него можеш да си платиш сметките, да си поръчаш храна за вкъщи, да си намериш кола под наем, да си резервираш пътуване и дори да гледаш Game of Thrones, защо и любимите ти книги да не са вътре?

Кои са книгите, които си извадила на твоята персонална лавица в  приложението?

Storytel е сякаш създаден за хора като мен, които обичат да опитват нови неща, лакоми са за качествени книги и все не могат да изберат. Ние имаме над 400 заглавия на български и те непрекъснато се увеличават, както и над 50 000 книги – аудио и електронни – на английски. Аз в момента едновременно слушам няколко неща: „Пернишки разкази“ на Здравка Евтимова, Becoming – прочетена от самата Мишел Обама и „Академията“, което е криминален аудиосериал. Аудиосериалите или Storytel Original са нашето уникално съдържание и с голямо вълнение ви споделям, че в момента се пишат няколко български сериала, които скоро ще можете да чуете в апликацията.

Една от новостите на нашата стрийминг услуга е персонализираната препоръка. Очаквам Storytel да ми предложи нови заглавия въз основа на досегашните ми книжни предпочитания.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара