След уютното пребиваване на Меркурий в знак Везни, от 27-ми септември той навлезе в дълбоките и мътни води на Скорпион, в които поради ретроградната си фаза ще остане до 1-ви декември.

Дойде времето за анализ, равносметка и изводи. В следващите повече от два месеца новата позиция на Меркурий ще наложи дълбок анализ и трансформация на фактите до момента.

Енергията на знак Скорпион не се задоволява с текущите срещи, телефонните разговори, благите усмивки и финалните ръкостискания. Настъпва времето през тази година, което ще ни наложи своята дълбока мисъл, аналитичност и може би критичност. Възможно е да усетите нужда за оттегляне и затваряне в собственото си пространство. Ще имате нужда повече да мислите, отколкото да действате и това е необходимо.

Втора поредна година Меркурий избира есенно да спре ретрограден в знак Скорпион. Защо ли? Скорпион е знакът на началото и края, на сбогуването и посрещането, на точката и безкрая, на това, което оставяме завинаги и това, което допускаме за първи път. Дали не е време да се пречупим и да трансформираме мислите си, стремежите си и очакванията си в живот без стремежи, бързи обороти и дела на всяка цена.

Дали не е време в компанията на ретрограден Марс да потърсим баланс, спокойствие и хармония в себе си, в дните си и в действията си. Прегърнете се! Дайте си време любов и се радвайте на онова, което ви се дава всеки ден.

Меркурий ще бъде така търпелив да дочака компанията на Венера и Слънцето, но освен това приятелство ще му предложат мистичният Нептун и непокорният Уран.

В следващите 10 дни Меркурий ще направи напрегнат аспект с Уран. Това ще ни накара да бързаме и да бъдем нетърпеливи. Възможни са прибързани действия и търсене на истина.

Бъдете внимателни шофьори и съобразителни пешеходци.

В последните 10 дни на ноември Меркурий ще се движи редом до Венера. Меркурий ще ни даде сили и енергия за кратко да се разкрием, да говорим и да търсим своята правда. Възможно е на повърхността да излязат отдавна чакани тайни и горчиви истини. Ако имате какво да криете, добре го скрийте, като внимавате с кого общувате и споделяте живота си.

В бизнес план тази комбинация ще предразполага към тайни дела и налага да бъдем внимателни при подписване на договори и влизане в нови бизнес и лични отношения.

До 14-ти ноември Меркурий ще бъде ретрограден и за това съветвам да бъдете внимателни при стартиране на нови договорни отношения.

Почти целият престой на Меркурий в Скорпион ще бъде подкрепен от хармоничния аспект с планетата Нептун. Той ще донесе облекчение и разбиране на случващото се. Разбирането няма да е много логическо, но на духовно ниво ще ни успокои и ще ни прегърне. Нептун, носи енергия която предразполага към оттегляне! В този период се отдайте на йога, медитация и спа процедури.

Положението на Меркурий в знак Скорпион, изключвайки ретроградната фаза, ще се отрази най-добре на самите Скорпиони, хората с Асцендент Скорпион и тези с лични планети в знака. Те ще се почувстват по-сигурни и готови да бъдат себе си. Бъдете честни, защото искреността ви сега ще донесе истинска, любов, емоционална сигурност и лично удовлетворение.

Положително ще е въздействието и върху знаците Рак и Риби, както и притежаващите този Асцендент.

Фейсбук страницата с хороскопи на Венета Матева ЮПИТЕР

Facebook Twitter Google+

0 Коментара