На 11 януари преживяваме новолуние 20-ти градус 44′ в Козирог, първото новолуние за 2024 г. Това събитие ни предлага шанс да дефинираме нашата стратегия, намерения и стремежи за годината, която току-що започна. Новолунието в Козирог бележи мощно време да започнем да изграждаме и създаваме нещо, което се стремим да продължим да развиваме през идните години.

Новолунието в Козирог касае всички, но особено за тези от нас, родени с планети и важни точки около 20-ти градус на кардиналните знаци, Овен, Рак, Везни и Козирог. Хората ще бъдат призовани да преразгледат до колко сме били отговорни към себе си и околните. Ще искаме да изградим фундамент за нов живот, съобразен с нашата истина.

Новолуние в Козирог: колко важна „гайка“ съм като елемент от цялото?

Новолунието дава началото на новият Лунен цикъл. По това време на месеца Луната все още е невидима от наша гледна точка.

Като явление, новолуние се случва, когато Луната се присъедини към Слънцето на същия градус на същия зодиакален знак: светилата са в съвпад от гледна точка на Земята. Този месец Слънцето и Луната се срещат в Козирог, предлагайки ни покана да подновим ангажимента си да бъдем почтени, да изградим живот в съответствие с нашата най-висша истина и да работим за вътрешно майсторство.

Козирогът е земен и кардинален знак.

Последният земен знак на зодиака, Козирог, има отношение към овладяването на процеса на проявление, на границите на пространствено-времевата реалност и на нашето вътрешно Аз. Именно на този етап от зодиакалната прогресия ние разпознаваме себе си като неразделна част от по-голям социален организъм и приемаме отговорностите, които идват с това, приемаме да участваме отговорно.

Точно в този момент от нашето еволюционно пътуване получаваме призива да приложим на практика това, което сме научили досега по начин, който има въздействие върху колектива. Ето защо Козирогът традиционно се свързва с нашата кариера, бизнес, обществен имидж и социална роля.

Козирогът ни предизвиква проактивно

да изградим живот, съобразен с нашите идеали

и ценности, живот на почтеност, живот, който ни позволява да бъдем верни на това, което сме.

Въпреки това, за да можем да направим това, ние трябва да се примирим с това как нашите минали преживявания и поради обществено, религиозно, културно и семейно програмиране, все още влияят на нашите избори, нашия начин на мислене, нашите вярвания и нашия начин на движение през живота. Трябва да преустроим и препрограмираме себе си според истината и да спрем да позволяваме на страховете и очакванията на другите да ни контролират. Трябва да се освободим от токсичната вина, срама и самонаказанието.

Козирогът се свързва с отговорността, която е нашата способност да реагираме, и от своя страна е свързана с нашето съзнание за това, което имаме капацитета да се справим: нашата връзка с отговорността ще бъде в светлината на прожекторите по време на предстоящия лунен цикъл.

Овладяването на енергията на Козирог означава да се научим да бъдем реалисти за това какъв капацитет имаме, с какъв натиск можем да се справим и колко от времето и енергията си можем да инвестираме в нещо, без да се прегорим. Необходима е силна връзка със себе си, нашата истина, нашия вътрешен свят, нашите физически нужди и нашите емоции, за да развием това осъзнаване и затова Козирогът не е само за овладяване на материалния свят, той е преди всичко за овладяване на себе си.

Новолунието в съвпад с Плутон и в квадрат с лунните възли

Новолунието в Козирог, първото за 2024 г., започва лунен цикъл, съсредоточен около задълбочаването на нашия ангажимент към вътрешното стабилизиране, към овладяването на света на формата и в областта на емоциите. Трансформирането на обичайните начини за връзка с нашите емоции ще бъде особено подчертано от този аспект.

Тази тройна връзка на Слънце, Луна и Плутон добавя слой интензивност към нашите емоционални преживявания. Колективно, той подчертава необходимостта от спешни структурни трансформации и ни напомня за ролята на промяната, катаклизмите и разрушението като катализатори за еволюция, растеж и обновление.

Активирането на Плутон предлага покана към всеки от нас да изследва своите подсъзнателни желания, страхове и нужди и да разпознае какво трябва да се промени в самите нас, за да имаме различни преживявания. Тази конфигурация ни вдъхновява да работим върху алхимизирането на рани, които ни държат в капана на цикли на страдание и повторение. Тъй като Плутон скоро напуска Козирог, това също е възможност за размисъл върху трансформацията, която вече се е случила, откакто Плутон влезе в знака през 2008 г.

Слънцето и Луната в Козирог

също са в квадратура на Лунните възли в Овен и Везни. Подравняването към лунните възли подчертава кармичното качество на това Новолуние, което вероятно ще донесе повратни точки и пробиви за много от нас. Планетите в квадратура на възлите подчертават необходимостта от справяне с пропуснатите стъпки в развитието и когато и Слънцето, и Луната са в квадрат с възлите, семейните теми обикновено са в центъра.

По това време имаме възможности да осъзнаем и да работим върху местата, които сме блокирали или замръзнали в резултат на минали преживявания, които са генерирали предизвикателства в области като себеизразяване, самоувереност, видимост, емоционално изразяване, самообслужване , и любовта към себе си.

Слънце и Луна в тригон с Уран, секстил с Нептун и квадрат с Хирон

Слънцето и Луната в Козирог също са в квадратура с Хирон в Овен, образувайки тригон към ретрограден Уран в Телец и секстил към Нептун в Риби.

Квадратът на Слънцето и Луната към Хирон ни предлага възможности да се грижим за раните около себеутвърждаването и доверието в себе си и в нашите желания. Хирон в Овен е свързан с усещане за липса на право на съществуване и рани, които засягат способността ни да се доверяваме на нашите първични инстинкти. По това време имаме шансове да видим как тези рани ни пречат да създадем реалността, която се стремим да изградим.

Тригоните между Слънцето, Луната и ретроградния Уран ни вдъхновяват да бъдем нестандартни и експериментални и да се осмелим да следваме зова на нашата Душа, дори когато той не отговаря на очакванията на другите. Слънцето, Луната и Секстилът на Нептун поддържат връзката ни с неосезаемото, с финото, с духовното измерение на живота, канят ни да видим нашата чувствителност като предимство и ни напомнят за силата на овладяването на потока.

Сатурн секстил Юпитер и Марс

Сатурн е планетарен управител на Новолунието в Козирог и изучаването на неговото състояние ни дава повече информация за енергията на тази нова луна. И Сатурн, и Козирог ни напомнят за стойността на забавеното удовлетворение, за правенето на жертви в настоящия момент, за да изградим реалността, която се стремим да изживеем.

Сатурн е в Риби и е секстил както към Марс в Козирог, така и към Юпитер в Телец: тази конфигурация подкрепя нашата способност за последователни, продължителни усилия, както и нашата увереност в нашата визия, способността ни да бъдем търпеливи и да вярваме, че работата ни ще се отплати.

Докато транзитът на Сатурн през Риби подчертава предизвикателствата, с които се сблъскваме, когато се опитваме да превърнем мечтите си в реалност, когато работим върху превръщането на нашите видения в осезаема форма, активирането на Марс и Юпитер, преминаващи през земните знаци, улеснява заземеното и прагматичен подход към процеса на проявление.

Сайтът на Цветелина Каменова

Facebook Twitter Google+

0 Коментара