Отминаха времената, когато да се лекуваме означаваше да очакваме помощ, без да избираме от кого, как и къде да я получим. Сега наред с другите възможности можем да се възползваме и от познанията на астрологията. Съпоставката на съвместимостите между индивидуалните звездни карти на лекар и пациент разкрива доколко личният контакт може да се окаже ефективен като част от цялостното лечение.

Пациентът Овен

е подчинен на огнената стихия. Той лесно разкрива своите неразположения, но трудно се оставя да бъде убеден да се лекува. Най-голям успех при него може да има лекар, роден под знаците на земята – Телец, Дева, Козирог.

Пациентът Телец

дори когато е неразположен, не забравя да мисли прагматично и отказва да разбере подхода на лекар, роден под елемента „въздух”, каквито са представителите на Близнаци, Везни и Водолей.

Пациентът Близнаци

винаги се опитва да влезе в контакт със своя лекуващ доктор и да го предразположи. Това ще се стори прекалено или твърде досадно на специалиста, роден под знака на Рак, Скорпион или Риби.

Пациентът Рак

иска да знае всичко за своето състояние, но поради високата си чувствителност не е в състояние спокойно да приема новините. При тази ситуация лекарят, роден под знаците на Овен, Лъв или Стрелец, много бързо ще се обърка.

Пациентът Лъв

никога не признава, че специалистът е направил точна диагноза на състоянието му. Убеден е, че все нещо е пропуснато и то е много важно. Никога няма да избере за свой довереник лекар Рак или Риби.

Пациентът Дева

само привидно показва, че одобрява избора на методи и средства, направен от лекаря, роден под знака на Овен или Лъв. На практика той няма да изпълни нищо от предписанията им и ще потърси съветите на родения под Водолей.

Пациентът Везни

ще се поинтересува най-напред за условията в болницата и ще огледа кабинета на лекаря, преди да го приеме за свой съветник. Най-голям шанс да попаднат в призовата тройка имат родените под знаците на Рак, Скорпион и Риби.

Пациентът Скорпион

най-често се оказва без свой доверен лекар. Причината е в неистовата мнителност или в разочарованията, които не забравя. За предпочитане е да избере лекар, роден под знака на Водолей или Близнаци.

Пациентът Стрелец

не приема лекарства, но търси непрекъснато съвети от различни специалисти. Той би могъл най-лесно да се сработи с родения под Дева или Козирог.

Пациентът Козирог

избира веднъж, след дълъг размисъл, своя лекар и повече не подлага на проверка решението си. Ето защо веднага предпочита лекаря, роден под знака на Овен и Лъв, но никога роден под знака на Водолей или Везни.

Пациентът Водолей

има нужда да дискутира състоянието си със своя лекар. За целта той трябва да го харесва като човек. Това би могло да се постигне единствено при двойката Водолей-Рак (компромисно със Скорпион или с Риби).

Пациентът Риби

е много труден за лекуване, защото много често предписаните лекарства му причиняват алергии и рядко се повлиява добре от първото избрано лечение. Най-добрият контакт е с лекар, роден Водолей или Близнаци.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара