Климатикът работи през целия ден, дрехите в пералнята от сутринта трябва да се изплакнат отново вечерта и по-скоро предпочитаме да мием чинии по няколко пъти на ден, вместо да пуснем миялната веднъж. Навиците ни вредят на околната среда около нас без дори да го забелязваме. С малко мисъл можем не само да намалим разходите си, но и екологичният отпечатък, който домакинството ни оставя.

Ето няколко полезни съвета от LG:

  • Оставете машината да го направи

„Просто ще измия тези няколко чинии“ – често си мислим, че съдомиялната е само за почистване след големи събирания, но всъщност се грижим много повече за околната среда, ако съберем мръсните чинии и ги сложим в машината. По данни на Applia, ако цяла Европа замени миенето на чинии с миенето в съдомиялна, може да се спести повече от шест милиарда вода – достатъчно да запълни 2,5 милиона Олимпийски басейна.

  • Модерното е по-добро

Нов хладилник може да звучи като голяма инвестиция, но впоследствие бюджетът ви ще го усети. Заменянето на стария хладилник с енергоспестяващото устройство А+++ може да намали доста от сметката ви за ток. В допълнение, най-съвременния уред може значително да помогне за редуцирането на хранителните отпадъци, което е основен проблем в Европейския съюз, където всяка година се генерират 88 милиона от тях.

  • Перете разумно

При пералната машина, най-енергийно-ефективно действие оказва разумният избор на температура: препоръчително средно-мръсните дрехи да се перат само на 30-40 градуса, но с по-дълга програма. Важно е също да се пере тогава, когато имате време да изчакате програмата да приключи или използвайте функциите за настройка на времето, налични при най-новите устройства. Приложението на LG Smart ThinQ ™ ви дава възможност да настроите така вашата машина, че тя да бъде готова тогава, когато се приберете у дома, за да избегнете неприятните миризми по дрехите, които се появяват, когато престоят в пералнята.

  • Умна употреба

Надеждните, енергийно-ефективни домакински уреди играят важна роля за намаляването на нашия екологичен отпечатък – особено, когато устройствата се използват умно. Пример за това е да не поставяме хладилника близо до източници на топлина или директна слънчева светлина. Решетката на гърба има нужда от пространство за добра вентилация затова не поставяйте уреда в тесни пространства и почиствайте на всеки шест месеца от прах. По този начин не само ще удължите живота на хладилника, но и ще предпазите околната среда от ненужна консумация на енергия.

  • Изкуственият интелект е тук

Устройствата, които използват изкуствен интелект могат да анализират навиците на потребителите, така че да могат да избират най-добрите настройки за оптимално изпълнение на работата, която в същото време да бъде и много по-ефективна отколкото нейните конкуренти. Например, ако пътувате, LG Smart ThinQ ™ приложението ще ви позволи да настроите хладилника в режим на пестене на енергия докато ви няма, а ако сте у дома и случайно сте забравили да затворите вратата на уреда, вашият смартфон ще ви предупреди. С помощта на изкуствения интелект можем лесно да управляваме домакинството с нашия ритъм като по този начин намалим замърсяването на света около нас.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара