Жените определено са възприемчиви същества. Но въпреки това не им е толкова лесно да разберат мъжката психика и плашещата област, от която мъжете пък извличат своя собствен мироглед. За да създадат пълна картина на това, което се случва в главата на силния пол, английски изследователи помолили стотици представители на мъжкия да коментират женските изказвания по техен адрес. Ето и резултатът:

 • Женската гледна точка: „Мъжете не се интересуват от това, което говорим ние!“ Мъжкият отговор: Разбира се, че ме интересува всичко, което казва една жена. Особено ако се отнася за спорт, моето хоби или нейното голо тяло.
 • Женската гледна точка: „Мъжът търси във всяка жена майка си!“ Мъжкият отговор: Действително искам да видя до себе си жена, която ме обича поне колкото майка ми. Но майките понякога обичат да критикуват синовете си, да им досаждат. Това не бихме искали да виждаме във жените. Затова, жени, обичайте ни и се грижете за нас като майки, но не бъдете майка ми.
 • Женската гледна точка: „Мъжете мислят само за секс!“
  Мъжкият отговор: Мислите за секс ни дават сили и енергия, но ние не пропиляваме денонощия наред в размисъл къде да се запознаем с поредната жена. В този смисъл има много жени, които са заинтересувани от секса повече, отколко- то мъжете.
 • Женската гледна точка: „Ако един мъж иска да ме ухажва, трябва да е готов да харчи много пари за мен“. Мъжкият отговор: Съвсем не е задължително. Вероятно може да надхвърля няколко пъти обичайния си лимит, докато ухажвам една жена. Но после, когато тя се влюби в мен, както очаквам да стане, ще се върна към обичайното си финансово разписание.
 • Женската гледна точка: „Ако спя с него на първата ни среща, няма да ме уважава!“ Мъжкият отговор: Няма такова нещо. Първото ми впечатление за дадена жена се основава на отношението й към мен, на това доколко лесно и приятно общуваме. А сексът може да се яви като естествено продължение на това общуване.
 • Женската гледна точка: „Мога да го променя!“ Мъжкият отговор: Не, не може. Жената, естествено, може да ни накара за известно време да се държим по друг начин, да променим гардероба си и т. н. Но всичко това може да се случи, защото го искам аз или поне си казвам, че го искам.
 • Женската гледна точка: „Мъжът винаги се интересува от моето сексуално минало!“ Мъжкият отговор: Не ме интересува колко мъже е имала – 1 или 20. Само да не ми разказва всичко за тях!
 • Женската гледна точка: „На мъжете не им допада жената да прави първата крачка!“ Мъжкият отговор: Точно обратното. Първо, така ни спестява усилия. Второ, това ни ласкае и доказва, че тя има добър вкус.
 • Женската гледна точка: „Мъжете предпочитат неопитни жени!“ Мъжкият отговор: Това е най-големият мит! Повече ни харесва да бъдем с жена, която знае какво прави.
 • Женската гледна точка: „Мъжете са по-силни!“ Мъжкият отговор: Не. Ние сме раними като деца, особено когато имаме хрема или когато ни разбивате сърцата.

P.S.: Приемете с разумната доза ирония този, текст. Макар че във всяка шега винагц има доза истина.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара