„Разкажи им как се прави баница с неотровни продукти! Всеки обича баница, а сега като вече не могат да купуват кори… “ – така каза дъщеря ми, когато започнах да пиша за Алтернативния живот.

Ако не знаеш защо вече не можеш да купуваш кори за баница и защо изобщо говорим за Алтернативен живот, темата е дълга и това, което ще прочетеш, е само началото!

Какви са фактите?

Телевизорът ти казва: „Изяж си буболечката!“. От радиото ти обясняват, че според най-новите изследвания щастието било вредно и причинявало инфаркт (не преувеличавам!).

По билбордовете ти рекламират пластична хирургия. Медикаменти, мързел, маркови парфюми, нови храни – това е новата ценностна система на масовата психоза.

Да изядеш тортата, шоколада, хамбургера е важно. Да си спестиш време от готвене на домашна храна – също. Да си болен на определена възраст е нормално. Купувай, купувай, купувай и после легни на дивана, гледай леко сериалче, не се напрягай, не мисли.

„Ние ще се погрижим за теб!“

Няколко факта за съвременния начин на живот, който се пропагандира с всички сили от промишлени гиганти с помощта на държавни и международни стандарти и институции.

Знаете ли, че…

  • В козметиката има повече от 3200 различни синтетични химикала, повечето от които са нефтени продукти.
  • В матрака ви, на който спите всяка нощ, на който спят бебетата и децата ви, има над 60 вредни за здравето съставки.
  • В храните ни има повече синтетика, отколкото храна. Като синтетиката се маркира с интересни думички като „антиоксиданти“, „антислепващи агенти“ и т.н.
  • За фармацията да не говорим – в днешно време фармацията се е отдалечила непримиримо от принципа на здравето.

И за да стане още по-интересно, искате ли заедно да разгледаме с какво ни прави…

…по-глупави, по-болни и стерилни?

Ще ги намерите в сенки за очи, червила, спирали, хигиенни продукти, превръзки, тампони, мокри кърпички, памперси, ароматизирани свещи, лосиони за кожа, слънцезащитни кремове, ароматизатори за интериор и още.

  • Синтетични мускусни кетони. Объркват хормоните. Което значи проблеми с щитовидната жлеза, панкреаса, яйчниците. Появяват се кисти. Увреждат се чернодробните и белодробни клетки. Намаляват броя на яйцеклетките, затрудняват износването на плода.
  • Фталати. Освен че влияят на ендокринната система, намаляват интелигентността при децата и бременните! Увреждат спермата при мъжете. Считат се за един от основните фактори за затлъстяване.
  • Бензалдехид. Мирише ли на хубаво, вероятно е бензалдехид – с мирис на череша, на бадем, на узрели плодове. Понякога мирише дори на марципан и шоколад. Дори не е необходимо да попадне на кожата, за да навреди – достатъчно е да го помиришем. Нарушава работата на храносмилателната и отделителната система. Уврежда метаболизма и има канцерогенно действие.

И това е върхът на айсберга.

Ако влезем в темата за храната, бездната е още по-дълбока.

А „лекарствата“?

А отровите за ума?

КАК стигнахме до тук?

Преди време имах интересен разговор с инж. химик Борислав Косев за отровните аромати, голямото нулиране на храните и… ЕВРОПЕЙСКИТЕ РЕГЛАМЕНТИ.

„Регламентите не решават проблема.
Проблемът е защитен, защитена е синтетиката.“
инж. Косев

Оказва се, че европейските регламенти – които между другото са напълно общодостъпни, стига да ви се четат буквално хиляди страници текст – защитават синтетиката и затрудняват сериозно използването на натурални съставки.

Мислите, че производителите са длъжни да указват съставките на продуктите си в опаковката? Надявате се, може би, дори да прочетете на хляба, на брашното и корите за баница, че съдържат буболечки и ларви?

Всъщност производителите могат да имат тайни съставки, под прикритието на търговската тайна. И това е само един от легитимните начини за скриване на съставки. Наредбите имат куп изключения от правилото за описване на съставките.

Любим начин е и скриването на съставки като Е с номер. Колко от нас имат ресурс да проучат какво се крие зад кодови думи, номера и емблеми? Много от Е-тата са отпадни продукти от химическата промишленост, за които производителите трябва да плащат, за да бъдат безопасно депонирани. Вместо това ги слагат в храната, лекарствата и козметиката.

Какво толкова ще ми стане?

Чували ли сте за Морфичния Резонанс на Рупърт Шелдрейк? В серия от експерименти той доказва, че колкото повече индивиди (животни и хора) научават нещо, толкова по-бързо същото това нещо се научава от други животни или хора. Ефектът на снежната топка.

Живеем във времето на преоткриването на невероятната ни сила. Силата да управляваме мислите си, а оттам и материята. Да бъдем Велики Магьосници на реалността си.

Да използваме интуицията си. Да се самолекуваме. Да виждаме отвъд ТУК и СЕГА.

И това осъзнаване става все по-силно. За все повече хора максимата „И какво? Да умра здрав ли?“ е непонятна, когато имаме толкова възможности да бъдем силни, здрави и щастливи!

Решението

Все повече хора ми казват: „Теди, аз искам да живея така, както разказваш. Искам чиста храна, искам чист живот за себе си и децата си, но нямам как“.

Има как!

Първо: Не се опитвай да замениш всичко наведнъж.

Големите промени „от 1 януари“ не работят, защото нашият биологичен автопилот ще им попречи. Замени днес майонезата с домашна. Утре изхвърли парфюма и ползвай естествени етерични масла и смеси. Другата седмица спри да ядеш салам. Едно по едно, стъпка по стъпка. Както водата пробива камъка.

Второ: Промивай си мозъка за добро!

Истината за това как функционираме биологично е проста – ние сме като компютри с инсталирани програми. За да деинсталираш програма, върху старата трябва да инсталираш нова. Така работят нещата. Затова чети, слушай предавания, говори с хора.

Трето: Търси алтернативи!

Да отидеш до супермаркета е лесно, както е лесно и да цъкаме с език защо продават едно или друго. Истината е, че ако не купувам отрови, те нямат шанс на пазара. Просто не могат да съществуват. Купувай от местни фермери. Влез в групите за собствено производство. Разгледай Алтернативния пазар за будни души и подкрепи носителите на тази идея.

Ние, будните души, трябва да създадем едно племе, да сме заедно, да се намираме лесно. Защото будните души със занаятите, с чистата храна, с невероятните древни и иновативни знания нямат шанс срещу големите вериги, срещу фармацевтичните групировки, които налагат рестрикции и диктуват правилата. Но… помните ли преди стотици години един мъдър хан казал:

Сами сте като тази стрела. Но заедно сме непобедими!

House of Light

Facebook Twitter Google+

0 Коментара