Етеричните масла са органични съединения, които се извличат от растения и имат невероятни лечебни свойства. Използването на етерични масла за лечение се нарича ароматерапия, което е холистично (цялостно) лечение на физическо, психическо и емоционално ниво.

Те могат да се използват превантивно или по време на боледуване. Техният невероятен лечебен ефект се дължи на способността им цялостно да укрепват имунната система и да стимулират тъканната регенерация, като усилват клетъчната активност и растеж.

Етеричните масла са дар от природата – те са извлек от различни растения и билки и притежават лечебна сила за тялото и духа. Етеричните масла имат антибактериални, антивирусни, антипаразитни качества, чрез които подпомагат тялото да преодолява различни инфекции. Вдишването на етерични масла е изключително ефективен метод за влияние върху функцията на мозъка за достигане на физически и емоционален баланс.

Чаено дърво

Маслото от чаено дърво има над 92 различни съставки и неограничени приложения. Листата на дървото са били използвани от аборигенските народи на Австралия от векове. То е най-известно със своите пречистващи свойства. Има широк антибактериален спектър. Помага за лечението на редица състояния като: акне, бактериални инфекции, ухапвания от насекоми, псориазис, въшки, варицела, брадавици, дерматит, пърхот, екзема. Може да се прилага и за поддържане на здравословен тен, при кожни дразнения, за пречистване и освежаване на въздуха. Помага за облекчаване на всякакъв вид кожни възпаления.

Поради способността си да убива паразити и гъбични инфекции, маслото от чаено дърво е отличен избор за употреба срещу гъбички по ноктите. Когато гъбичките са устойчиви, трябва да се смеси дори в комбинация с етерично масло от риган, което е сигурен боец с гъбичките.

Друга важна причина да използвате масло от чаено дърво е премахването на телесната миризма. То има антимикробни свойства, които унищожават бактериите по кожата, които причиняват миризма на тялото. Благодарение на маслото от чаено дърво се убиват лошите бактерии и в същото време се успокоява възпалената кожа. То е перфектна съставка в домашната паста за зъби и вода за уста. Намалява кървящите венци и кариеса.

Някои приложения:

  • При акне: нанесете 2 капки масло, разтворено в 1 ч.л. кокосово фракционно масло, върху лицето или проблемното място.
  • При херпес: при първите признаци на това заболяване нанесете капка, разредена в базово масло на засегнатото място. Тази процедура се извършва около 5 пъти на ден.
  • Гъбички по ноктите: Когато гъбичките са устойчиви, трябва да се смеси дори в комбинация с етерично масло от риган, което е сигурен боец с гъбичките.
  • При псориазис и екзема: може да се използва като естествено лечение за екзема и намаляване на псориазис.
  • При брадавици: маже се директно върху зоната в продължение на 30 дни, веднъж или два пъти на ден.
  • Като дезодорант: Можете да добавите 15-20 капки в спрей с розова вода и да го ползвате ежедневно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара