Столичната община в партньорство със SAP България създаде единна информационна система по въпроси от граждани за COVID-19. На сайта на общината вече е активна новата единна информационна точка по въпросите за COVID-19.

Платформата е достъпна през страницата за COVID-19 на Столичната община на адрес www.sofia.bg/covid-19 и предоставя за гражданите кратка, точна и актуална информация по основните въпроси – какво да правим, ако имаме съмнения, че сме били в контакт със заразени лица, какво да правим, ако сме възрастни или трудноподвижни хора, какво да правим ако имаме деца, ако скоро сме се завърнали от чужбина и др., посочват от общината.

Системата е интерактивна, с лесна навигация води ползвателя до конкретния казус, от който се интересува, а информацията се обновява постоянно. Целта й е да предоставя най-актуалната и полезна информация на едно място, без да се налага гражданите да посещават различни страници на различни институции.

В допълнение, единната информационна точка улеснява събирането на обратна връзка относно проблемите на столичани, от какво се вълнуват и какви затруднения изпитват, а доброволци и дарители могат да заявят възможностите си за оказване на съдействие.

Технологията е предоставена безвъзмездно по инициатива на екипа на SAP България в София.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара