Круизната линия Celestyal Cruises обяви ново, ексклузивно традиционно гръцко меню на борда на всичките си кораби от април.

Celestyal Cruises, носител на множество награди и една от най-предпочитаните компании за круизни пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие, разработи новото меню от традиционни кулинарни изкушения в сътрудничество с Даян Кочилас, един от световноизвестните експерти по гръцка и средиземноморска кухня. Тя е водещ, създател и копродуцент на „Моята гръцка маса“ – известното шоу за кулинария и пътувания, което се излъчва в САЩ и Австралия.

Кочилас е и автор на повече от 18 готварски книги за гръцко-средиземноморска кухня; тя е главен готвач-консултант и учредител на готварско училище. С гръцки и американски корени, Кочилас израства, прекарвайки летата си на родния остров на баща си – Икария, който се намира в „Синята зона“, известна с дълголетието на своите жители. Днес там тя ръководи Glorious Greek Kitchen Cooking School. „Ню Йорк Таймс“ описва острова като мястото, „където хората забравят да умрат“.

Първокласното шестстепенно дегустационно меню, включващо местна продукция от много от островите, които Celestyal посещава, се предлага в специализирания ресторант на Celestyal. Ежедневно авторско ястие, създадено специално от Кочилас, също е част от предложението. Всички ястия са съсредоточени около здравословната средиземноморска диета, като много от тях са растителни или вегетариански, безглутенови и/или с веган варианти.

Специалното дегустационно меню завършва с избор на блюдо с гръцко сирене или „плаващ гръцки остров в тъмно винено море“, заедно с гръцки дижестив и известният десерт „сладко на лъжица“. Всички ястия в дегустационното меню са съчетани с местни гръцки вина, получени от дестинациите, които Celestyal посещава. В главната трапезария гостите могат да се насладят на икарийски Longevity Greens Phyllo пай със сезонни зеленчуци, лятна тиква, моркови и билки.

„Щастливи сме да разширим партньорството си с Даян в това динамично кулинарно пътешествие, което започна през 2019 г. с нашето спонсорство на сезон трети от предаването  „Моята гръцка маса““, каза Лесли Пидън, главен търговски директор на Celestyal Cruises. „Тъй като все повече хора, които пътуват по света търсят по-здравословна храна, ние сме щастливи, че обединихме усилията си с известната и обичана гръцка кулинарна икона Даян, за да предоставим на нашите гости автентични преживявания на борда, която никоя друга линия, плаваща в Източното Средиземноморие не може да предложи.”

„Тъй като средиземноморската диета продължава да набира популярност и все повече хора откриват разнообразието от гръцка кухня отвъд класическата гръцка street food, аз съм изключително развълнувана да предам любовта си към гръцката кухня, нейните продукти, регионални вкусове и здравословни качества. Гърция е невероятна кулинарна дестинация, с вкусни приключения във всяко нейно пристанище. Интересът, и любовта към културата и храната на Гърция, който и споделяме със Celestyal, направи партньорството ми със компанията лесно и приятно“, отбеляза Даян Кочилас.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара