Преди да стартирате ремонта на банята, е добре да си направите ориентировъчен списък от какво ще имате нужда. Предлагаме ви да отговорите на няколко въпроса, които естествено ви водят по пътя на обновяването й.

Кой използва банята? Ако живеете сам, то едва ли банята ви служи за нещо повече от взимането на бърз душ и измиване на зъбите. По-различно стои въпросът с наличие на малки деца или четиричленно семейство. За най-малките членове тя трябва да се обезопаси, т.е. нужни са по-специални промени.

Каква вентилационна система имам? В банята последното нещо, от което се нуждаете, е мухъл. Затова преценете добре каква е ситуацията и дали ще трябва изграждане на нова или подновяване на старата. Помислете и за хидроизолацията.

Какъв е бюджетът ви? Разходите за ремонт често надхвърлят бюджета, но всеки трябва сам да си прецени до къде може да се разположи с покупките, обновяването, търсенето на специалисти и майстори. Направете си груб бюджет и си определете горна граница на разходите.

От какво имате нужда? Дали ще сменяте пода, ще купувате нова вана, мивка, тоалетна чиния – всичко това го напишете на един лист, за да го имате черно на бяло като стъпки, които да следвате. Преди започването на ремонта, отбележете в списъка най-важните и спешни неща, и стартирайте от тях.

Колко дълго ще продължи ремонта и колко може да остане семейството без баня? Ако имате малки деца, помислете колко дълго ще трае ремонта, защото ако е основен, то мивки и тоалетни няма да могат да се използват, а това си е тежка задача.

След анализирането на всички въпроси, не забравяйте и намирането на добри специалисти, до които да се допитате за ремонта на банята.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара