След серия от постижения зад граница през изминалата година, най-популярният кросоувър квартет в България – Destiny, започна 2020 г. с нова свежа визия и нови музикални планове.

Ивелина Туджарова (виола), Звезделина Халтъкова (цигулка), Гергана Алексиева (цигулка) и Мая Михайловска (виолончело)

През 2019 г. четирите стихии на модерната класическа музика покориха редица международни сцени и събития. Момичетата откриха круизния кораб Адора във Виена, дело на български инвеститори. През лятото бяха на специално събитие в лятната резиденция на италианската легенда Рудолф Валентино в Антиб, Франция. В Брюксел свириха за Европейската пристанищна асоциация, а в Лондон бяха единствени гости от българска страна на тридневно търговско изложение. Участия имаха още в Гърция, Сърбия, Македония.

„За нас е огромна привилегия да представяме България зад граница. Музиката ни се приема навсякъде изключително добре и успяваме да вдигнем на крака и най-взискателната публика“, споделя Гергана Алексиева, създател на Destiny Quartet.

А феновете вече забелязаха новото лице в квартета – Мая Михайловска. Тя е родом от Македония и свири на виолончело от 12-годишна. Има впечатляваща кариера зад гърба си, престижни отличия, концертирала е с много виртуози на нашето съвремие. Destiny забелязват таланта й в Македонския филхармоничен оркестър и Гери лично отива до Скопие, за да я покани в състава. От няколко месеца тя вече свири с тях. Любопитно е, че Мая има сестра близначка, която също е виолончелистка.

След успехите зад граница, момичетата са отново на родна територия и усилено работят върху новата си музика. Заснеха нов видео клип към пилотния сингъл от предстоящия им албум. Горещото видео се очаква в началото на април.
Закачливата френска визия на четирите грации беше вдъхновена от месеца на любовта, а през следващите месеци момичетата ще продължават да радват с красиви кадри и различно амплоа. За новия си имидж те се довериха на Floor5Studio с криейтив директор Искра Сейл.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара