Добринка Табакова е номинирана за тазгодишните награди “Грами” в категорията за най-добър класически албум.Албумът “String Paths” („Струнни пътеки“) е издаден от световно известната компания ЕСМ, която сред водещите в разпространението на съвременна класическа музика, европейски джаз и уърлд мюзик.

Родена в България, но израстнала в Лондон, младата Добринка завършва Guildhall School of Music and Drama и след това продължава обучението си в King’s College.

Първите си награди като композитор българката печели още на 14 години, а през 2002-ра е отличена за написването на химна Praise (Възхвала), който е изпълнен в катедралата “Сейнт Пол” в чест на Елизабет Втора и половинвековния юбилей от качването й на престола.

Наградите “Грами” се връчват за 56 път в 82 категории и 30 стилови направления, а церемонията е на 26 януари 2014 г. в Лос Анджелис. С най-много номинации – девет, е Джей-Зи, следван от Кендрик Ламар, Макълмор & Райън Луис, Джъстин Тимбърлейк и Фарел Уилямс, които имат по седем номинации.

Чуйте я:

0 Коментара