Двама млади и много опитни готвачи са в основата на кулинарното изкушение, което предлага българският ресторант Bulgar в хотел „Маринела“.

Георги Бойковски и Николай Петров влизат в кухнята, за да възвърнат позабравените български вкусове и рецепти. Идеята Bulgar ги събира в тандем с предизвикателството да направят нов прочит на българската кухня. Те са твърдо решени да покажат на света, че има продукти, с които може да се гордеем и че нашите традиции и рецепти са достатъчно стойностни и по нищо не отстъпват на световното кулинарно изкуство. Тук всяко ястие има своя история и български акцент. Красивата презентация и невероятният вкус на поднесеното ястие очарова дегустаторите на новото меню на ресторант Bulgar.

Рецептите, по които се готви, имат за цел да те пренесат в детството. Затова най-голямото предизвикателство пред двамата топ готвачи е намирането на продукти, близки до вкусовите качества от кухнята на баба. За точните продукти собствениците на ресторанта търсят малките производители в България, от които купуват прясното каракачанско месо, мляко и сирене.

Поднесени по елегантен начин, в съчетание с дизайнерския интериор, изцяло направен от естествени материали – дърво, камък и кожа, създават усещане за модерен прочит на традициите.

В ресторант Bulgar може да опитате пъстърва по лопушански, родопска кавърма, октопод, поснесен с плосък попски боб от Куртово Конаре, скариди с мастика, чушки и пушено краве сирене или калмари с пържени краставици и брънза от родопски кашкавал.

Концептуалният главен готвач Георги Бойковски и неговата дясна ръка Николай Петров превръщат храната в изкуство. И двамата са работили за световни ресторанти, от които са научили основни техники и рецепти,но най-важното за тях е философията, а тя е да представят традиционни български ястия в модерен авторски вариант.

Като лице на Slow food на Георги Бойковски му предстои да представи в Норвегия 8-степенно меню от българската национална кухня с основен акцент каракачанска овца, а в Европейският парламент в Брюксел ще презентира българското кисело мляко.

Телефон за резервации: + 359  877745555

Facebook Twitter Google+

0 Коментара