Вие спите неспокойно… Току-що се измъквате от тежък грип… Имате грижи… Тревожни сте… Резултатите са еднакви: хлътнали очи, сив тен, торбички или сенки под очите. За предпочитане е на работа, в семейството и въобще в обществото да изглеждате спокойна, но и жизнена, динамична. Шефът, съпругът, приятелите трудно понасят жена, оставила се да изглежда „както и да е“.
И така, докато бавно се възстановявате, отстранете белезите на умората.

girl-1130761_960_720

Като начало започнете с „воден камшик“ – редувайте студен с горещ душ, след което фрикция с ръкавица от груба материя ще ви тонизира невероятно. Малко дезодорант, няколко капки парфюм и вече няма да сте същата!

За да почистите лицето и да възвърнете хубавия си тен, активирайте кръвообращението, като навеждате енергично главата си напред-назад над мивката и същевременно пръскате лицето със студена вода – така кръвта ще нахлуе към кожата. Попийте нежно водата. Направете още нещо със същия ефект – пригответе гореща вода и започнете да редувате компреси с гореща, добре изстискана хавлиена кърпа на лицето, докато почувствате, че ви пари. Сменете със суха кърпа, докато се появят тръпки. Направете в този ред компресите, като ги поставяте върху челото, носа и бузите, върху устните и челюстта, под брадичката и нагоре около лицето.

Ефектът е бистър, весел поглед,

„отдръпване“ на бръчките, изчезване на кръговете под очите. Чудесно, нали?

cosmetics-1367779_960_720

Продължението нататък е: светъл, оптимистичен грим. Противно на всеобщото мнение, плътен покриващ фондьотен не оправя лошия вид. Напротив, той акцентира върху него, подсилва бръчките. Избягвайте в този момент бежовите, пастелните, неутралните цветове грим. Идеалният трик е да изберете течен фондьотен в розово. Нанесете го върху лицето и шията, не забравяйте челото и върховете на ушите, като същевременно ги разтъркай-те енергично. За вечерта може да добавите и малко пудра в аметистов цвят, леко блестяща.

За блясък в очите използвайте следния трик:

вземете с върха на пръстите малко розово-кафяв руж и го нанесете с леко потупване по скулите, почти до очите, като избягвате вдлъбнатината на бузите отстрани. Сложете по малко руж и в средата на челото, а също и на върха на брадичката.

Деликатен момент е прикриването на кръговете под очите. Вземете с пинсета малко от розовия фондьотен и нанесете 3-4 то- чици под очите, потупайте леко с пръсти и напудрете със светлорозова пудра. Също може да използвате гъвката (с която обикновено нанасяте фондьотена), топната леко в руж – прекарайте я под очите от единия до другия им ъгъл.

Проверете линията на веждите. Ако са се поразрошили, мрачният вид се подсилва.

От грима за очите изключете ярките,

както и много тъмните цветове – зелен, син, бакърец, антрацитен, кафяв, виолетов. Изберете от гамата розово-кафяво или бледолилаво, аметист или седефенобяло – тези оттенъци смекчават погледа, придават му спокойствие и топлота. Една от тайните тук е да не разстилате тези сенки върху клепачите си, за да не се получават по тях мазни „плисенца“. Използвайте гъбката от фондьотена, с която гримирате останалата част от лицето. Акцент върху устните! Ето това също е тънък момент в преследването на крайната цел. „Не“ на розово-бежовия, кафявия, както и на ярко червения или оранжевия цвят. Изберете ярко розов, пепелнорозов или просто розов цвят червило. Избягвайте да очертавате контур на устните с молив – това ги загрубява. Накрая нанесете по малко мазен крем върху бръчиците около устните – това ще ги „изтрие“ за няколко часа…

 

Короната на всички усилия

за привеждане във вида „всичко ми е наред“ е, разбира се, фризурата. Направете я въздушна и весела, малко поразрошена, откажете се от гладката и посърнала прическа – тя придава строг и тъжен общ изглед. Дайте й да се „развее“ покрай ушите, слепоочията, без да се отделя прекалено от лицето. Това може да постигнете, като използвате пяна за коса, която да нанесете върху косата от корените към края и с леко разбухване с едната ръка и сешоар в другата да постигнете ефекта. Фиксирайте леко с лак за коса от по- голямо разстояние. И не забравяйте – усмивка!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара