Фотографска изложба, посветена на 50-годишнината от създаването на организацията на държавите от Югоизточна Азия, бе открита в салона на БНП Париба в столицата.

3_IzlojbaASEAN_Myanmar-Alin_Anghelovici

Изложбата от 24 фотографии представя многообразието на региона като култура, възможностите за туризъм, както и икономическото развитие на страните от АСЕАН.

Емил Данаилов, фотограф и пътешественик заяви по време на откриването: „Страните от региона продължават да бъдат дестинация мечта за всеки фото турист. Природата, културата и най-вече хората там са толкова фотогенични, че никой фотограф не се е завърнал разочарован от Югоизточна Азия.“

4_IzlojbaASEAN_Singapore_Helmut_Ignat

По време на събитието бе обявено предстоящото състезание „Изгубени в Тайланд”. Състезанието ще се проведе между два отбора – един български и един румънски. Всеки отбор се състои от двама души, които ще бъдат отведени до неизвестна стартова точка в огромната страна. Отборът ще разполага с определен бюджет.

Пътешествениците трябва да успеят да се върнат в Банкок за определено време като посетят колкото се може повече интересни места по пътя си. Отборът победител се определя в зависимост от времето, за което се е справил със задачата, от броя на посетените места и от броя на публикациите в интернет – текстове и снимки, илюстриращи тяхното приключение.

1_B.Gligor_otkri_IzlojbaASEAN

Единият от двамата участници в отборите – известен пътешественик и блогър – се избира предварително от организаторите, докато при избора на втория ще участва и публиката. За целта ще бъде публикувана специална интернет страница, на която желаещите ще могат да качат свое кратко видео представяне и текст с описание защо искат да участват.

Точните условия за участие в конкурса могат да бъдат открити на: http://thethailandrace.com/

2_IzlojbaASEAN_Thailand_BRAD FLORESCU

Изложбата „Тайланд и държавите от АСЕАН” може да бъде разгледана в делничните дни до края на септември, между 9 ч. и 18 ч. в Concept Store на БНП Париба на бул. „Цар Освободител” № 2 в София.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара