Днес във VIVACOM Art Hall любителите на танцовото изкуство ще могат да видят за втори път тази година спектакъл на Танцова фондация Илиев.

iliev_dance_art_1

Това лято българските танцьори имаха изключителната възможност да развият уменията си, работейки с хореографи от световните сцени в продължение на две седмици, в три танцови стила. По време на „Танцова работилница Dance It!“ между 22-ри август и 2-ри септември, танцьори от цялата страна тренираха усилено, за да подобрят качеството на техниката си и да научат нов репертоар. Лятната работилница се осъществява от фондация „Танцово изкуство – Илиев“ от 2012 год. насам.

iliev_dance_art_4

Спектакълът в последния ден на уъркшопа е финалният щрих на интензивната двуседмична програма “Танцова работилница Dance It!“. Традиционно тя завършва със специално подготвен през седмицата на обучиние репертоар.

„Танцова работилница Dance It!“ адаптира формата на интензивните летни танцови програми на значимите танцови институции в САЩ. Класовете се водят от утвърдени хореографи от САЩ, Европа и България, които с желание споделят своя опит и творчески подход. В края на програмата танцьорите представят разработените хореографии пред публика..

iliev_dance_art_3

Заключителният спектакъл на сцената във VIVACOM Art Hall ще представи хореографските разработки, сътворени от преподавателите за участниците в „Танцова работилница Dance it! 2016“. Той може да бъде видян днес от 18:00 ч. във VIVACOM ArtHall. Вход свободен.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара