Косата винаги е била едно от големите предимства на жените. Тя е сред онези качества, които карат всяка жена да привлича погледите към себе си, да се чувства красива и привлекателна. Освен това косата може да подчертае определени черти и дори да разкрие аспекти на характера, поради което ви насърчаваме да й отделяте вниманието и грижите, от които се нуждае. Тя трябва да бъде обгрижвана, за да поддържа младежкия си вид.

Когато говорим за личен стил, нещата, които трябва да вземем предвид са доста: дължина на косата, текстура, цвят, начинът, по който я оформяме, продуктите, които прилагаме и ефектът от тях. Въпреки това, независимо как изберете да я оформите, косата ви ще бъде наистина очарователна само когато е защитена и обгрижвана по правилния начин. Ако искате тя да запази здравия си вид, препоръчваме ви да си създадете рутина, която ще ви помогне да постигнете и поддържате копринена, блестяща и изпълнена с жизненост коса.

Основните продукти, от които се нуждаете за завидна визия, са хидратиращ шампоан, професионален балсам и терапия за коса, избрани според начина, по който я оформяте.

Шампоансъществува ли перфектният продукт?

От самото начало трябва да уточним, че продуктите за грижа имат голямо значение за здравето на косата. Когато избирате продуктите, които да включите в рутината си, ви препоръчваме внимателно да прочетете списъка със съставките. Нашият съвет е винаги да търсите продукти, които не съдържат парабени, тъй като те са много агресивни към скалпа и силно изсушават косата. Преди всичко обаче шампоанът е ключовият елемент: изложена ежедневно на прах и замърсяващи фактори в околната среда, косата се нуждае от ефективно почистване, придружено от подходяща грижа.

Няма такова нещо като перфектен шампоан, а само правилният за вас. Балансираната грижа се изразява предимно в използването на шампоан, предназначен за вашия тип коса и скалп. Те са различни при отделните хора: ако мазната коса и скалп се характеризират с прекомерна секреция на себум, сухите се характеризират с липса на хидратация, така че всеки човек има различни нужди, за постигане на балансиран външен вид. Ако продуктът е подходящ за вашите нужди, косата не само ще бъде чиста, но ще започне да придобива по-здрав вид. На етикета на всеки качествен шампоан ще намерите информация за какъв тип коса и скалп е предназначен, ако знаете вашия тип коса, а ако не,  можете да посетите специалист, който да ви помогне да го идентифицирате.

Балсам за косазащо е важен и как трябва да бъде използван?

След шампоана, балсамът предлага допълнителна грижа и се препоръчва особено за жени с боядисана, суха или увредена коса, тъй като я възстановява и се грижи за нея в дълбочина. Експертите по красота смятат, че тази стъпка е изключително важна в грижата за косата, тъй като без балсам косата ще бъде по-суха, по-малко еластична, без блясък и по-податлива на накъсване.

Балсамът допринася за хидратацията на косата, придава й блясък и улеснява оформянето й, придавайки й устойчивост. Той също трябва да бъде избран според вида на косата и можете да го идентифицирате, като прочетете информацията, предоставена на етикета. Нанася се веднага след изплакване на шампоана. Съветът на специалистите е преди това косата да се подсуши малко с кърпа, защото водата пречи на полезните съставки в продукта да въздействат ефективно върху косата. И не на последно място, балсамът се нанася на разстояние  4-5 см от корените надолу към връхчетата, за да не натоварва скалпа. Трябва да се отбележи, че когато използвате балсам, спирате да нанасяте маска и обратно.

Терапия за косаприщявка или необходимост?

Както при шампоана и балсама, изборът на допълнителни продукти за грижа е различен за всеки човек, спрямо специфичните му нужди. Така, в зависимост от това какво липсва на вашата коса – хидратация, жизненост, структура – можете да изберете терапия, която действа допълнително върху косата, като й помага да придобие очарователен вид и трайно здраве.

Що се отнася до оформянето, експертите препоръчват да се избягва твърде честото използване на стилизиращи уреди, тъй като те увреждат косата в дългосрочен план. Топлината, отделяна от тях разрушава структурата на косъма. Ако желаете да продължите да ги използвате, уверете се, че прилагате термозащитен спрей всеки път, когато използвате сешоар, преса, маша или електрическа четка, за да защитите косата си.

Не на последно място, освен от правилните продукти за грижа, състоянието на косата зависи и от начина на живот. По този начин балансираната диета, редовната физическа активност, намаляването на стреса и правилната хидратация са някои от аспектите, които могат да подобрят здравето на вашата коса. Всичко започва отвътре, затова се грижете за себе си и за здравето си и не забравяйте да отделите време за малки моменти на отпускане, на които да се насладите– те са много важни и ще усетите благоприятния им ефект с времето.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара