След оспорван търг издателство СОФТПРЕС спечели правата върху едно от най-хитовите и очаквани заглавия на 2021 г. –книгата на Луиз Пени и Хилъри Клинтън “State of Terror”. Романът се очаква да направи своя дебют през есента, а ние веднага започваме работа по него.

„Сбъдната мечта“ – така Хилъри Клинтън определя писането на съвместен роман с Луиз Пени. Бившата първа дама на САЩ и бивш държавен секретар е споделяла, че е голяма почитателка на романите за инспектор Гамаш и през 2016 г., когато преминава през труден етап в живота си, е намерила убежище именно в Трите бора – идиличното селце от хитовата поредица на канадската авторка. Луиз Пени също възторжено приема предложението за писателски дует с Хилъри. Двете заедно измислят заглавието при един от многото си разговори, преди да се захванат с писането на романа.

Като единствен издател на романите на Луиз Пени СОФТПРЕС с радост ще допълни списъка с бестселърови заглавия на канадската писателка.

Снимка Луиз Пени: JEAN-FRANÇOIS BÉRUBÉ

Луиз Пени е видна канадска журналистка и писателка, която още с първия си роман от поредицата за инспектор Гамаш получава единайсет литературни награди, включително Артър Елис“, „Бари“, „Антъни“ и „Дагър“. Пени е единствената в света седемкратна носителка на литературния приз „Агата Кристи“, а през 2013 г. е удостоена с Ордена на Канада за приноса й в литературата и канадската култура. Романите й са преведени на повече от трийсет езика и са издадени в многохилядни тиражи. Нейният тринадесети роман се очаква да излезе на български тази пролет.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара