В НДК започна 46-ото издание на Международния панаир на книгата. Той ще продължи до 16 декември.

Очаква са на панаира да има над 160 участници от България и чужбина. Организатори са Асоциация „Българска книга“ с подкрепата на Министерството на културата и Столична община. За шеста поредна година по време на панаира се провежда и Софийски международен литературен фестивал, този път посветен на немскоезичната литературата.  Мотото на тазгодишното издание е „Четири страни – един език“ – това са Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн.

Ето и някои от акцентите на водещи издателства.

Колибри

На щанд 315 в НДК ще откриете специална селекция от заглавия на цена от 5 лв., 20% отстъпка за всички заглавия и още много изненади и промоции!

Сред заглавията акценти се нареждат: „Възхвала на мащехата“, първата еротична творба на световноизвестния белетрист Марио Варгас Льоса; романът „Чудо голямо“, книга 1 от хитовата поредица за Патрик Мелроуз, която даде живот на едноименния сериал; „Да мислиш двайсети век“ – безценни разговори на Тони Джъд с неговия ученик и последовател Тимъти Снайдър; стъписващият трилър „Дом„, подписан от краля на психологическия съспенс Харлан Коубън. Фредерик Бегбедемечтае за живот без край, Валери Петров – за лунната стая, Цвайг ни връща към Света от вчера, Салвадор Дали трепетно се оглежда в търсене на Гала, а всички ние мечтаем за най-вълнуващите коледни подаръци, с които да зарадваме себе си и близките си.

От издателството са приготвили специални подаръчни комплекти с над 30% отстъпка. Сред тях са заглавия на Робърт Галбрейт и Питър Мей, Елена Феранте и Стиг Ларшон, Джералд Даръл и Харуки Мураками… Почитателите на поредици „Амаркорд“, „Съвременна европейска проза“, „Световна класика“ и „Духовност и самоусъвършенстване“ също ще останат очаровани. Не са забравени и децата.  Феновете на Дора, Мая, малкия Никола и поредицата „Рисувай смело“ ще могат да си набавят комплекти от заглавията на изключително апетитна цена.

Не пропускайте срещата с швейцарския писател Йонас Люшер, автор на международния бестселърПролетта на варварите“! Според критиците разказът за отблъскващата ненаситност на тумба лондонски юпита e иронично пророчество за пришествието на Тръмп, Мей и Льо Пен. През 2013 г. новелата е номинирана за Германската награда за най-добра книга за годината, както и за Швейцарската награда за най-добра книга. Удостоена е с литературната награда „Франц Хесел“, с литературната награда на кантон Берн, с Баварската награда за подпомагане на изкуството, с литературната награда „Ханс Фалада“. Срещата разговор с Йонас Люшер и Владимир Полеганов е на тема В един свят ли живеем? и ще се състои на 14 декември от 18:00 ч. в Мраморно фоайе на НДК. Модератор е Надежда Московска.

В сряда, четвъртък и петък между 17:00 и 18:00 ч., на щанд 315, Светлозар Желев ще ви препоръча всички най-любопитни заглавия, които можете да откриете на Софийския международен панаир на книгата тази година.

Жанет 45

Издателство ЖАНЕТ 45 предлага серия от срещи с автографи с български писатели и поети на щанда си на 3-ия етаж.

На 11 декември: 18:00 – 19:00 ч. “Среща с автограф” с Петя Накова, автор на „Годината на остемте химии“; 19:00 – 20:00 ч. “Среща с автограф” с Йорданка Белева, автор на „Кедер“.

На 12 декември от 18:00 ч е премиерата на Сава Василев и „Разказвачът. Повести из живота на балканския човек“.
Представя Борис Минков на Сцена АБК, зала 4, ет. I, НДК.
От 19:00 – 20:00 ч. ”Среща с автограф” със Здравка Евтимова на щанда на Жанет 45.

На 13 декември от 17:00 до18:00 ч. “Среща с автограф” с Росен Карамфилов. От 18:00 часа е премиерата на Яна Букова и
„Записки на жената призрак“, представена от Силвия Чолева и Марин Бодаков на Сцена АБК, зала 4, ет. I. От 19:00 до 20:00 ч. ”Среща с автограф” с Крум Филипов на щанда на издателството.

На 14 декември от 17:00 до 18:00 ч. “Среща с автограф” с лауреатите, носители на награда „Златното яйце“ от НК “Веселин Ханчев” – Боряна Нейкова („Където за кратко е имало куче”), Стойчо Младенов („Между два града”) , Надежда Тричкова („Лентата е почти изснимана”), Никола Петров („Въжеиграч”) и Мария Донева (член на журито през 2017 и 2018 г.) на щанда на издателството. От 18:00 до 19:00 ч. “Среща с автограф” с Чавдар Ценов.  От 19:00 до 20:00 ч. “Среща с автограф” с Милен Русков.

На 15 декември от 12:00 до 13:00 ч. “Среща с автограф” с Георги Господинов. От 13:00 до 14:00 ч. “Среща с автограф” с Рашко Младенов. От 14:00 до 15:00 ч. “Среща с автограф” с Димана Йорданова. От 16:00 до 17:00 ч. “Петя, Лупо и Тумба подаряват изненадки” с Петя Кокудева. От 17:00 до 18:00 ч. “Среща с автограф” с Весела Ножарова.  От 18:00 до 19:00 ч. “Среща с автограф” с Палми Ранчев.

На 16 декември от 11:30 до 12:30 ч. “Среща с автограф” с Христо Карастоянов. От 13:00 до 14:00 ч. “Среща с автограф” с Ирена Иванова-Рене Карабаш. 

Софтпрес

Издателство Софтпрес кани на среща с легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков, журналиста Владимир Памуков и техния общ проект – единствената официална биография на Камата „Христо Стоичков. Историята“! На 12 декември, сряда, от 16:30 до 20:00 ч в зала 6 на НДК.

Специално за Панаира Софтпрес ще зарадва читателите с нови заглавия от любими автори. На щанд 116 ще ви очаква нов роман от Джон Вердън. „Запали реката” е най-провокативният роман от превърналата се в световен бестселър поредица за детектив Гърни.

Когато говорим за заплетени криминални загадки и убийства, не можем да пропуснем Луиз Пени и инспектор Арман Гамаш. Осмата книга от поредицата за проницателния квебекски инспектор и екипа му от млади специалисти „Красива мистерия” ни отвежда отвъд Трите бора до манастира Saint-Gilbert-Entre-les-Loups – свети Гилберт сред вълците.  Свят, който ревниво съхранява красивата мистерия на музиката и държи портите си здраво залостени. Поне до деня, когато хармонията е нарушена. Изгубили спокойствието си, монасите са принудени да отворят вратите, за да влязат шепа живи и да си тръгне един мъртвец.

Почитателите на българската литература ще получат нова възможност за среща със завладяващия стил на Радостина А. Ангелва. В новия ѝ роман „Бал в „Мулен Руж” загадката на френска картина се преплита с една от големите любовни истории в българската литература.

Големите акценти на щанд 116 са двете луксозни биографии, които предизвикаха абсолютен фурор на книжния пазар – „Христо Стоичков. Историята“ от Христо Стоичков и Владимир Памуков  и „Леонардо да Винчи“ от Уолтър Айзъксън, написал биографиите на Стив Джобс, Бенджамин Франклин и Алберт Айнщайн. При нехудожествената литература ще откриете и най-добрите рецепти на най-старото българско женско списание, обединени в красивото издание „Готварската книга на ЖЕНАТА ДНЕС“.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара