Първата официална за България кино премиера на неостаряващата класика на Франсис Форд Копола – „Кръстникът“ (1972), ще бъде на 7-и ноември, когато ще видим изключителен спектакъл с музика на живо, изпълнена от симфоничния оркестър на БНР.

Най-големият киноекран у нас, цели 220 квадратни метра, ще излъчи за първи път този  филмов шедьовър в преработен HD формат. За целта в България ще бъдат внесени два специални проектора, същите използвани и за премиерата на шоуто в Роял Албърт Хол.

The Godfater Live @ Bratislava, Slovakia (8.10.2015) © Zdenko Hanout

Симфоничният оркестър на БНР прие да озвучи на живо неостаряващата филмова класика „Кръстникът(1972)  на 7-и ноември в зала 1 на НДК. Над 60 музиканти ще дадат нов живот на великия филм на Франсис Форд Копола, а репетициите започват още следващата седмица.

„За Симфоничния оркестър на БНР ще е поредно творческо и професионално предизвикателство да се включи в спектакъла “Кръстникът LIVE in Concert”. Много от нас са израснали с книгите, филмите и най-вече музиката от „Кръстникът“, която и до днес остава като един от най-любимите и запомнящи се саундтраци в историята на киното.“, споделят от БНР.

Билетите на цени от 40 до 110 лв. можете да откриете в мрежата на Eventim в цялата страна, включително и на 84 бензиностанции OMV и билетен център НДК.

Повече информация за събитието може да откриете на http://goo.gl/K0Rg35

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара