Нова документална поредица, която се потапя дълбоко в темата за НЛО, ще се излъчва премиерно по National Geographic от този май.

„НЛО: Разследване на непознатото“ е продукция, която изследва продължилите десетилетия разследвания на неидентифицирани летящи обекти от страна на правителството на САЩ и хвърля светлина върху програма на Пентагона, посветена на темата, и начина, по който властите се справят с подобна информация.

През 2021 г. правителството на САЩ приема законодателни промени, с които постановява провеждането на официално разследване на НЛО. Тази провокативна поредица от пет части разкрива историята, довела до съдбоносната промяна, и ни запознава с детайли около последните събития. Тя изследва какво е направено публично достояние и какво е било скрито от страна на правителството.

Представя и призивите за прозрачност на гражданите, които се сблъскват с масовите случаи на наблюдения на НЛО, докладите на пилотите от военноморските сили за необяснима технология, новите високотехнологични научни усилия, и какво може да е бъдещото развитие на тази объркваща мистерия, която е във фокуса на задълбочаващо се и разширяващо се търсене на отговори.

Различна перспектива към тема табу

„НЛО: Разследване на непознатото“ представя тема, която дълго време е смятана за табу в научната сфера. Документалната поредица показва, че разследвания на НЛО е имало в САЩ и други страни от десетилетия, но едва сега се разкриват подробности. Продукцията проследява богатата история на наблюденията на НЛО в Америка от 40-те години на миналия век до наши дни и включва много архивни документи, снимки и записи, свидетелства на очевидци и интервюта с експерти.

„НЛО: Разследване на непознатото“ представя повече подробности за стартирането на проекта „Синя книга“, чиято цел е да проучи нарастващия проблем с НЛО в САЩ и причините, поради които този проект е преустановен. Поредицата следва подхода на властите за справяне с темата през последните няколко десетилетия и демонстрира активната роля на гражданите, които избират да говорят въпреки стигмата около НЛО.

Ето и темите, представени във всеки от епизодите:

  • Секретната програма на Пентагона

Разкриваме истината за секретна програма на Пентагона, посветена на проучването на неидентифицирани въздушни явления, по-известни като НЛО.

  • Проект „Синя книга“

Астрономът Джоузеф Алън Хайнек ръководи научната програма в проекта „Синя книга“ за категоризиране и разследване на доклади от цивилни очевидци на НЛО.

  • Близки срещи от ядрен вид

Повреда в американски ядрени ракети след поява на НЛО оставя Съединените щати без защита. Трима бивши служители на Военновъздушните сили разказват историята.

  • Стотици очевидци говорят

Разкази за разминаване на косъм от сблъсък с неидентифицирани въздушни явления по време на полет пораждат дискусия за сериозна заплаха в небето – в Америка и по целия свят.

  • Правителството нарушава мълчанието си

През 2015 г. пилоти от Военноморските сили на САЩ докладват за странни срещи с НЛО без криле, кабина и следи от изгорели газове, които по някакъв начин изпълняват изкусни маневри.

Гледайте  „НЛО: Разследване на непознатото“ от 23 май, всеки вторник от 22:00 ч. по National Geographic.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара