Световната премиера на копродукцията на Белгия, Холандия и България „Белгийският крал“ на кинофестивала във Венеция мина при изключителен интерес и аплаузи от публиката и критиката. Във филма Нина Николина се превъплъщава в ролята на българската фолклорна певица Ана, която спечелва сърцето на белгийския крал.

King of the Belgians_Venice_premiere (5)Директорът на кинофестивала във Венеция Алберто Барбера представи екипа на филма пред публиката. Аплодирани бяха и българските участници – актьорите Валентин Ганев, Нина Николина и Екатерина Ангелова, художничката по костюмите Ека Бичинашвили и продуцентите Мира Сталева и Стефан Китанов.

15 минути след края на прожекцията публиката аплодираше и викаше „Браво!“.

Кулминацията на партито след прожекцията бе изпълнението на китка от български народни песни от Нина Николина и Екатерина Ангелова, които спряха дъха на всички присъстващи.

King of the Belgians_Venice_premiere (3)

„Беше много интересно, много вълнуващо, голямо предизвикателство. С народните песни обикалям света и представям България, с народните песни  получих покана за ролята във филма. За мен фолклорът и народната носия са светини. Всеки, който е обличал носия, е наясно за каква енергия говоря“, разказа Нина Николина.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара