До къщата се стига по тесен криволичещ път между маслинови дръвчета в покрайнините на живописното градче
Ейгалиер в Южна Франция. Намира се на обширен терен и е заобиколена от няколко по-малки къщички за гости.

pr1

Въплъщение е на всичко, с което се характеризира един класически провансалски дом: каменен градеж, сини
капаци на прозорците и вратите, зеленина, зеленчукова градина, глициния…

Въпреки че изглежда стара и би могла да бъде дори на два века, къщата е построена през 1990 г. от местен архитект на напълно празен терен. Новите собственици искали да преобразят интериора, който не отговарял на техните очаквания, и затова се обърнали към архитектурното бюро
David Price Design.

pr3

Когато за първи път видял къщата, Дейвид Прайс бил изключително впечатлен. Споделя, че в този регион много от каменарите, зидарите и ковачите работят “по старому” и никога не са прекъсвали връзката с традиционното строителство. Тази приемственост позволява подобна къща да изглежда напълно автентично, а не като имитация.

pr4

Работата по интериора се оказала доста трудоемка. Собствениците искали да отворят максимално пространството, което било надробено на малки помещения. Повечето стени са премахнати и са създадени една голяма кухня, просторна трапезария и обширна дневна, от която директно може да се излезе навън към място, обособено като лятна трапезария под естествената сянка на буйна растителност.

pr5

Интериорът е семпъл, обзаведен с най-необходимото. Всички настилки са каменни и поддържат хлад. Повечето мебели са антикварни или открити на пазари за старинни вещи. Общото усещане е за стар, добре поддържан дом, в който традициите са живи.

От сп. „Наш дом“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара