Един български студент успява да омагьоса театралните сцени на Виена и Ню Йорк. Въпреки нелепата смърт на 20-годишния Алекс Първанов, неговото творчество продължава „В полет“.

Искрящият му талант и невижданият му успех са повод Театраленият и филмов институт “Лий Страсберг” в Ню Йорк да основе стипендия на името на младия актьор. Анна Страстбърг – съпруга на създателя на Академията – е готова да организира и да подари, в името на Алекс, майсторски клас в Европа за 25 бъдещи артисти. Преподавателите в мастер класовете в София и Виена ще излъчат едно от всички тези деца, което със стипендията на Александър ще може да учи в Ню Йорк.

Александър мечтае да израсне като актьор от световна величина. С отличен успех завършва световноизвестната Терезианска академия във Виена, къдете се обучава от десетгодишен. След това учи политология в Лондон и се отправя директно към световноизвестния театрален и филмов институт Лий Страсберг в Ню Йорк. Мястото изградило поколения звезди от световна величина, сред които – Ал Пачино, Мерлин Монро, Робърт де Ниро, Скарлет Йохансон, Ума Търман и не само. Място на което младият българин с австрийски корени, печели сърцата на совите преподаватели, колеги и почитатели.

След трагичната загуба на сина си Малина Първанова вижда продължение на бързо залязлата му талантлива кариера в проекта „В полет“, защото паметта на Алекс окрилява талантливите млади хора. “В полет” се казва и книгата, която майката на Алекс подготвя с приятели на младия актьор. А във Виена ще бъде поставена скулптура на 20-годишния Алекс, неин автор е Георги Чапкънов – Чапа. Това ще е първата българска скулптура в Австрия.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара