Снимки Дилян Марков

В „Жената днес” имаме вече установена традиция да правим интервюта и корици с вас през 4 години. Тогава бяхте по-експресивна и провокативна. Промени ли се нещо, откакто се омъжихте и имате детенце? Станахте ли по-улегнала и сериозна жена?

Ако имате предвид скандалните фотосесии на „Витошка” и пред президентството за промоцията на предаването „Секс игри, ах“ – тогава това беше провокация. И водех предаване, което разхвърляше в душите на хората – бях пряма и искрена. Използвах целия си ресурс от идеи, въображение, енергия. Това не значи, че тогава съм била несериозна. Бях повече от сериозна – продуцирах успешно предаване, играех в театъра и снимах, издържах се сама.

Какво установи вашият опит – пречи ли кариерата на личния живот и семейството, или е обратното?

Всичко е въпрос на организация и баланс. Възможно е понякога да остава по-малко време за едното или другото, но при желание нещата се наместват. За мен семейството винаги е на първо място и знаейки това, не бих могла да допусна кариерата да му пречи. Същевременно най-нормалният човешки стремеж е да се развиваш, така че не мога и без професията. Просто полагам повече усилия.

Останахте ли романтичка?

Да, все още съм! И слава Богу! Трябва да се обръща внимание на най-малките детайли и жестове между двама души, защото ежедневието и битът убиват връзката. Като всяка жена обичам да ми обръщат внимание, да ме ухажват, да ме глезят, да ме изненадват. И мъжът до мен след 11 години продължава да го прави. Но и аз самата предизвиквам романтиката в отношенията ни.

Някога имахте мисия – да просвещавате българина на тема секс. По-различно ли изглежда сексът от камбанарията на брака и дългогодишната връзка?

Това, което правех, беше много полезно! Все още съм на мнение, че българинът е по-скоро сексуално освободен, но твърде малко говори за интимните си проблеми. Сякаш предпочита да сподели с най-близкия си приятел или приятелка какво го вълнува, а не с човека до себе си. Двойките не споделят желанията и неудовлетворението си не само в секса и това създава напрежение, проблеми от неизказаното. Необщуването, неудобството и срамът са най-големият враг между двама души. А що се отнася до втората част на въпроса: сексът в дългогодишната връзка е прекрасен! Познавате добре телата си и знаете къде е удоволствието. Поне за мен.

Успехът на сцената или пред камерата предполага вътрешна увереност. Коя е най-стабилната опора на вашето самочувствие?

Успехът идва от постоянството и многото работа, но трябва да имаш и добро самочувствие, за да го постигнеш. При мен самочувствието идва от точния образ, от правилната роля, която ми е поверена. Съпроводено с удовлетворението от добре свършената работа и оценката на хората, които уважаваш – тогава успехът е неминуем. Има роли, които ти пасват като ръкавица и тогава с лекота влизаш в самочувствието на образа. Иначе, в живота, пък и на сцената – самочувствие могат да ти дадат комфортът на костюма, парфюмът, дори обувката, а и погледите, вперени в теб.

Къде намирате сега магия – в киното, театъра или телевизията? Къде се крие вашата муза?

Много обичам киното – там ми е най-приятно, но не мога без театъра и телевизията – оставям ги за малко, но винаги се връщам при тях. Магията е там, където искаш да бъде – ако не си я създадеш, поне при мен, няма смисъл да правиш каквото и да било. Магията е в удоволствието!

Цялото интервю – в новия брой на „Жената днес”

Facebook Twitter Google+

0 Коментара