От утре, 30 декември, всички пасажери на Turkish Airlines трябва да представят негативен резултат от PCR тест преди своя полет като част от мерките за ограничаване на COVID-19, предприети от Турция. Пробата трябва да е направена до 72 часа преди пътуването, а регулацията важи както за пътуващите до Турция, така и за транзитните пътници. Новото изискване влиза в сила от 00:00 часа на 30 декември 2020 г. до 1 март 2021 г., като се взема предвид местното време на изходната дестинация. Мярката не важи за деца под 6-годишна възраст.

Безопасността както на пасажерите, така и на екипажа на Turkish Airlines е основен приоритет на авиокомпанията, затова от началото на пандемията превозвачът взема всички необходими мерки, за да осигури безпроблемното пътуване на своите клиенти.

Самолетите на авиокомпанията преминават през цялостна дезинфекция и почистване след всеки полет, следвайки препоръките на националните и международните авиационни власти. Допълнително, Turkish Airlines предоставя на всички пътници безплатни комплекти с продукти за лична хигиена, включително задължителните на борда маски, а въздухът в самолета се пречиства постоянно с висококачествени филтри за твърди частици (HEPA).

Превозвачът следи най-актуалната информация за развитието на ситуацията и работи в тясно сътрудничество с националните и международните здравни и авиационни власти и организации. Turkish Airlines благодари на всички пътуващи за разбирането и призовава всеки да се запознае и вземе предвид и регулациите в държавата, до която пътува.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара