В първия ден от новата година – на 1 януари 2021, БНТ ще излъчи концерта на Андре Рийо „Shall We Dance”.  Това е специален подарък на Краля на валса за българската публика.

„Shall We Dance” представя най-доброто от знаменитите летните концерти, които Андре Рийо изнася ежегодно пред многохилядна публика на площада в Маастрихт. Съчетание от прекрасна музика – най-популярни мелодии от класика до поп, певци с уникално красиви гласове,  гостуващи световноизвестни артисти, великолепна сцена и пищни костюми на музикантите. Както и много емоция и радост сред публиката на площада, която пее, плаче и танцува в ритъма и вдъхновението, зададено от Краля на валса.

 „Беше странна година! Пандемията завари мен и моя оркестър по време на турне в Америка. Изведнъж всичко спря и трябваше да отменим концертите си на три континента.

Спря музиката,

спря всичко, не можехме да се видим, да се прегърнем, да правим музика заедно. Дори и моето студио в Маастрихт замлъкна. Всички преживяхме много трудности. Загубихме близки!

Но отново има надежда! И отново ще има музика!

Не успях тази година да дойда при вас и да ви накарам да танцувате. Сега ви подарявам този концерт. Но ще се видим догодина и отново ще танцуваме заедно!”

Гледайте концерта „Shall We Dance” на 1 януари, от 22:25 ч. по БНТ. А срещата на Андре Рийо с българската публика ще бъде на 13 ноември 2021 г. в зала „Арена Армеец”.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара