Социалният проект „Ние чувстваме“ има мисията да представи изпълненото с беди и несигурност ежедневие на милионите кучета и котки, оцеляващи на улицата пред безразличните погледи на хората. Автори на проекта са сътрудниците на руската рекламна агенция Bamboobear и фотографката Анна Кривицкая.

Девет различни снимки разказват истории за Болка, Глад, Страх, Самота, Мъка, Предателство, Отчаяние, Непотребност и Безизходица.

Обезверените очи на животните, които гузно отбягваме, ни казват: „Не чакаме чудо. Искаме само вие, хората, да ни забележите. Да не се отнасяте с нас като с вещи. Да не ни измъчвате, да не ни причинявате болка и страдание. А понякога – да ни помагате. Ние имаме нужда от любов. От човешка обич и грижа. Ако още сте способни на такива чувства… Разберете – ние чувстваме! „

Уебсайтът на проекта информира за възможностите за помощ за бездомните животни: подслоняване, доброволческа работа, дарителство и отговорни грижи за домашните любимци (включително кастрация като превенция на нежеланото размножаване).

Актрисата Албена Павлова, един от българските гласове на „Ние чувстваме“, споделя:

„Грижата за Тях е една нищожна отплата за всичко, което получаваме в замяна. Те са прекрасни учители – ние добри ученици ли сме… Един от най-важните ми уроци – силният е силен, не когато доминира и налага себе си, а когато покровителства, закриля и помага. ТЕ ЧУВСТВАТ – ние чувстваме ли?“

Проектът „Ние чувстваме“ се популяризира в България от Фондация „Вземи ме вкъщи“, която вече пета година намира стопани на бездомни кучета и котки.

Всеотдайният към музиката и животните Миро без колебание подкрепя новата инициатива в защита на четирикраките бездомници: „Крадеш от себе си, когато задържаш и не правиш добро. Този грабеж се случва от страх…

В сърцето си имаш неизчерпаем извор на любов и доброта, който пресъхва пренебрегвайки безпомощните.

Състраданието, съчувствието и помощта – дори да те натъжат, са инвестиция в теб…

Славата и богатството ще преминат, но онова огромно съкровище от любов ще те надживее и в този свят, и в другия.“

Агенцията за външна реклама JCDecaux, дългогодишен партньор на „Вземи ме вкъщи“, отново предоставя безвъзмездно своите рекламни съоръжения за популяризиране на каузата за грижа за животните.

0 Коментара