Днес свързваме деня Свети Валентин с романтични вечери, вино и шоколадови бонбони, но в миналото традициите са били далеч по-различни.

От порция нудълси за хората без половинка, до любовна лотария – вижте кои са най-странните чествания на празника.

1. Япония

В Япония момичетата са тези, които глезят момчетата с шоколад. В тази традиция най-важното е видът на шоколада. На съпрузи, гаджета или бъдещи партньори се полагат висококачествени и много вкусни honmei-choco (за истински чувства) и се подаряват лично, докато колегите и познатите получават giri-choco (шоколад по задължение). За тези без особено късмет се пада cho-giri choco: шоколад, запазен за мъжете, които не са никак близки на дамата. Месец по-късно, на 14 март в Япония се чества Бял ден, в който тези, които са получили honmei-choco се очаква да върнат жеста, като дадат на своите близки дами подаръци, на стойност два или три пъти по-голяма от тази на шоколадите, които са получили.

2. Франция

Ако намирането на любовта за някои е съдба, то за предишните поколения на Франция се е приемало по-скоро като лотария. Жени и мъже се събирали в срещуположни къщи на улицата и започвали да се викат през прозорците, докато бъдат забелязани. За тези дами, които оставали без партньор, празникът продължавал със запалването на огромни клади, където изхвърляли изображения на мъжете, които ги отхвърлили. С годините обичаят излязал съвсем извън контрол и правителството се принудило да го прекрати. Ако търсите по-съвременен начин да покажете любовта си към половинката, разгледайте парфюмите тук: https://makeup.bg/categorys/3/.

3. Филипини

Ако някога сте мечтали да се омъжите в един ден с най-добрата си приятелка, съседите, колежката си и сервитьора от любимия ви ресторант – Филипините е мястото, на което да го направите! Всяка година на Свети Валентин стотици (понякога хиляди) двойки се събират, за да сключат брак на масово събитие. Често разноските по празненствата са поемани от правителството, което позволява на двойките в неравностойно положение да станат семейство.

4. Южна Корея

Както в Япония, така и жените в Южна Корея поднасят шоколад на Свети Валентин и очакват подарък на 14 март. Тук обаче не са забравени и хората без половинка – за тези, които са пропуснали празненството през тези два дни от годината, 14 Април се е превърнал в неформален празник с име Черен ден, в който всички необвързани се обличат в черно и се събират с приятели, за да се насладят на jajangmyeon, нудълси със сос от черен боб.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара